Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Марина Порошенко: центральна влада перекладає свою відповідальність за ситуацію з ковідом на місцеве самоврядування

«Статистика останніх днів просто шокує, у нас кожного дня гинуть до 300 українців. Для порівняння – це як великий літак у нас розбивається щодня».

Фото ЄС.

Марина Порошенко: центральна влада перекладає свою відповідальність за ситуацію з ковідом на місцеве самоврядування

Темпи поширення коронавірусу в Україні під час третьої хвилі вимагають невідкладних заходів з боку центральної влади

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявила голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко. Вона нагадала, як ще два тижні тому попереджала – столиця на порозі «червоної» зони. 

«Я говорила про те, що нас очікує попереду «червона» зона, і ми входимо в небезпечну ситуацію поширення коронавірусу по всій території України», – говорить Марина Порошенко. 

«Влада своїм власним прикладом показувала, як не треба дотримуватись всіх необхідних правил для того, щоб не захворіти і не розповсюдити інфекцію. Фотографуючись без масок, їздячи на гірськолижні курорти і проводячи свої дні народження серед великого скупчення людей».

«Влада своїм власним прикладом показувала, як не треба дотримуватись всіх необхідних правил для того, щоб не захворіти і не розповсюдити інфекцію. Фотографуючись без масок, їздячи на гірськолижні курорти і проводячи свої дні народження серед великого скупчення людей», – зауважує Марина Порошенко. 

За її словами, влада розписалася у своїй безпорадності і неспроможності зробити щось для того, щоб запобігти поширенню коронавірусу територією України, а тепер  перекладає відповідальність на органи місцевого самоврядування. 

«Сьогодні після засідання РНБО жодного слова не було сказано, що вже в більшості регіонів страшна ситуація, переповнені лікарні. У нас зараз спостерігається новий штам коронавірусу, більш агресивний, який проявляється через більш короткий термін, і вже на 3-5 день захворювання людина потрапляє до лікарні з ознаками недостатності кисню в крові», – наголошує голова профільної комісії. 

«Статистика останніх днів просто шокує, у нас кожного дня гинуть до 300 українців. Для порівняння – це як великий літак у нас розбивається щодня. А для нашої влади це просто статистика. І робіть самі, що хочете, самі себе рятуйте, самі собі допомагайте», – обурюється Марина Порошенко. 

«В такій ситуації  треба, щоб центральна влада визначила чіткі пріоритети для всієї України. «Європейська Соліарність» дійсно свого часу запропонувала п`ять кроків для того, щоб запобігти епідемії коронавірусу на території України, але жодного пункту з цього не було виконано. І на сьогоднішній день ми не маємо вакцин, і вакцинація повністю провалена. У нас не проводиться достатнього тестування. Взагалі ми навіть не знаємо реальної статистики, скільки хворих на ковід ми сьогодні маємо», – пояснює Марина Порошенко. 

Читайте також За добу у Луцьку померло 4 хворих на коронавірус​.

Як відомо, «Європейська Солідарність» ще торік запропонувала комплексний антиковідний план. Лідер партії Петро Порошенко вимагав негайно припинити розкрадання коронавірусного фонду і спрямувати всі кошти на забезпечення медзакладів, страхування медиків, масове безкоштовне тестування громадян, підтримку підприємців. А також проведення масової вакцинації, державне регулювання цін на тести, вакцини, ліки від коронавірусу та медичні послуги. «Європейська Солідарність» також пропонувала внести витрати на лікування ковіду у податкову знижку для громадян.

Фракція «Європейської Солідарності» у Верховній Раді України вимагає негайно скликати засідання РНБО щодо критичної ситуаціі з поширенням коронавірусу в Україні та зриву вакцинації. 

Telegram Channel