Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У МЗС назвали указ Путіна про позбавлення українців прав на землю у Криму юридично нікчемним

Фото epravda.com.ua.

У МЗС назвали указ Путіна про позбавлення українців прав на землю у Криму юридично нікчемним

Станом на квітень 2020 року 11 тисяч ділянок на півострові належали іноземцям, більшість – українцям

20 березня 2021 року набув чинності Указ президента РФ Володимира Путіна про те, що українці не можуть володіти землею у більшості районів анексованого Росією Криму. Як пише LB.ua з посиланням на РБК, документ, який Путін підписав у березні 2020 року, забороняє володіти землею на прикордонних територіях «іноземним громадянам, особам без громадянства та іноземним юридичним особам».

Обмеження ввели, зокрема, в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку, Севастополі. Під заборону не потрапили землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах. Зазначим станом на квітень 2020 року 11 тисяч ділянок на півострові належали іноземцям, більшість – українцям.

Обмеження ввели, зокрема, в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку, Севастополі. Під заборону не потрапили землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

Речник МЗС України Олег Ніколенко назвав цей документ юридично нікчемним. «Указ президента РФ про заборону українцям володіти землею у Криму юридично нікчемний. Після відновлення суверенітету нашої держави на півострові порушені права законних власників будуть відновлені», – написав він у Твіттері.

«В найгірших традиціях своїх історичних попередників керівництво Росії фактично продовжує зросійщувати Крим. Указ президента РФ № 201 юридично нікчемний і не матиме правових наслідків для України», – зазначив Ніколенко у коментарі Радіо Свобода.

Він додав, Росія продовжує нехтувати основоположними нормами та принципами права, зокрема й міжнародного. Дії Кремля, наголосив Ніколенко, не залишаться без належної оцінки міжнародної спільноти.

«Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги «Кримської платформи» на її інавгураційного саміту цьогоріч», – зазначив речник МЗС.

Telegram Channel