Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
За горохівського тренера, якого звинуватили в сексуальному насильстві, заступилися вихованки

Вихованки не вірять у звинувачення.

Фото з відкритих джерел.

За горохівського тренера, якого звинуватили в сексуальному насильстві, заступилися вихованки

Дівчатка кажуть, що він не міг так вчинити

Вихованки тренера з Горохова Набіжана Артикова не вірять, що він міг вчинити сексуальне насильство щодо неповнолітньої.

Про це йдеться на YouTube-каналі «Боксерська індустрія», ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, 56-річного тренера з Горохова Набіжана Артикова звинуватили у сексуальному домаганні до 14-річної дівчинки. Наразі тренер перебуває під домашнім арештом.

Під час досудового розслідування змінили статтю Кримінального кодексу України, за якою відкрили провадження, із 153 (сексуальне насильство) на 156 (розбещення неповнолітньої). Підозрюваному загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як з’ясували правоохоронці, потерпіла проживала в готельному номері ще з трьома дівчатами, з якими приїхала на змагання в Ужгород. Всі вони розповіли, що того дня в кімнату зайшов тренер, побачив дівчину в халаті та став чіплятися до неї. Зі слів свідків, на їхні крики він не реагував.

Згодом з’явився аудіозапис скандалу. Як переконують інші вихованки тренера Набіжана Артикова, які брали участь у змаганнях в Ужгороді та проживали в тому ж готелі, історія з сексуальним домаганням до 14-річної дівчини – це просто наклеп.

За їхніми словами, дівчина, яка заявила про домагання тренера, займається боксом близько двох тижнів і на змагання поїхала лише вдруге.

«Деякі дівчата зізналися, що вони домовилися казати ту саму брехню. Нам про це розповіла сама дівчина, яку просили брехати. Чому вона дзвонила в поліцію, ми не знаємо», – сказала одна з підопічних тренера.

На змаганнях дівчина порушувала розпорядок дня – відлучалася з номеру після відбою.

Як пригадала, в той вечір близько 22.00, перед відбоєм, Набіжан Артиков перевіряв, чи всі діти перебувають у своїх номерах: «Як він нам розказував, коли підійшов до їхнього номера, вони крикнули: не заходьте, ми перевдягаємося. Набіжан зачекав, поки вони перевдягнулися. Запитав, чи всі є. Вони сказали: так. Він пішов, а через 15-20 хвилин вона пішла в інший номер – до хлопців. І так було, що наша одна дівчина подзвонила до неї, запитала, де вона є. А в неї – переадресація до батьків. Мама взяла телефон. Після цього тренер почав шукати дівчину. Він зразу почав дзвонити до неї, однак не додзвонився. Вона спала в тих хлопців. Ми не знаємо, що там було. Вона почала спускатися і попросила всіх дівчат, щоб вони сказали, що застрягла в ліфті. І вони почали казати тренеру, що вона застрягла в ліфті і що не було ніяких хлопців. Так її знайшли о другій ночі. Він усім нам розказав про ситуацію. Ми просили її не робити так більше. Але пройшло максимум дві години і вона знову пішла до хлопців, після сніданку. Почали знову до неї дзвонити: «Де ти є?» А вона: «Вже йду»

Спортсменки розповіли, що подібні випадки були й на попередніх змаганнях у Львові, про що тренер дізнався вже після приїзду з чемпіонату. Тобто на змаганнях дівчина порушувала розпорядок дня – відлучалася з номеру після відбою.

За порушення дисципліни тренер зазвичай змушував підопічних відтискатися від підлоги. А через відлучення дівчини після відбою закрив вихованок у номері до ранку.

Підопічні характеризують Набіжана Артикова як хорошого тренера, який готує майбутніх чемпіонів Європи.

«Я не вірю в це (ситуацію з домаганням), бо ця дівчина неодноразово брехала всім», – наголосила одна з вихованок тренера.

Як додала інша, аудіозапис розмови, який згодом оприлюднили, швидше за все був запланований, адже потерпіла слідкувала за своїми висловлюваннями.

Читати також: Булінг щодо дівчинки з Любешівщини, яка нібито наковталася таблеток, не підтвердився

 

Джерело: ІА Волинські новини
Telegram Channel