Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Заборона відвідувати нещепленому учневі школу - законна

«Держава реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, зокрема й самої нещепленої дитини».

Фото Укрінформ.

Заборона відвідувати нещепленому учневі школу - законна

Так держава захищає «безпеку життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу», вирішив Верховний Суд України

У повідомленні пресслужби суду зазначається, що закон надає право батькам відмовитися від проведення обов'язкових щеплень дитині, водночас у справі, яка переглядалася (йдеться про скасування наказу директора одного з ліцеїв про відсторонення від занять невакцинованої учениці – РЕД.), індивідуальне право відмовитися від щеплення «протиставляється загальному праву суспільства, інших батьків і їхніх дітей».

Індивідуальне право відмовитися від щеплення «протиставляється загальному праву суспільства, інших батьків і їхніх дітей».

«Держава, установивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, зокрема й самої нещепленої дитини», - заявили у суді.

Читайте також Коронавірус – на третьому місці серед причин смертності жителів Волині​.

У Верховному суді заявили, право дитини на здобуття освіти не порушено, оскільки для дітей, які не можуть відвідувати навчальний заклад за відсутності щеплень, встановлено альтернативні способи навчання.

Telegram Channel