Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Синоптик розповів, якою буде погода на Великдень, до кінця весни і на початку літа

Чули яку погоду прогнозують на Великдень?

Фото ілюстративне.

Синоптик розповів, якою буде погода на Великдень, до кінця весни і на початку літа

В Україну незабаром увірветься потепління

Уже з понеділка, 29 березня, в Україні істотно потеплішає. І хоч в останні дні місяця подекуди можуть бути дощі, температура повітря прогріється до +13 градусів. Ближче до середини квітня прогнозується до 18-20 градусів, потім температура продовжить підвищуватися. Водночас в окремі дні очікуються сильні дощі.

Про це в бліцінтерв'ю Обозревателю розповів український народний синоптик Леонід Горбань, давши також прогнози погоди на Великдень і травневі свята. 

Чому в березні не дочекалися справжньої весни?

Березневий холод спровокований снігом, який ще не розтав. Сонячне тепло йде тільки на те, щоб він танув, і на відмерзання землі, а на нагрівання повітря вже не вистачає. На нічних температурах теж пелена холодного повітря.

Але танення снігу закінчується в перший тиждень квітня, а до 31 березня денна температура по Україні буде триматися на рівні 11-13 градусів тепла. Дощ можливий 28-30 березня, якраз тоді має підійти ще один циклон.

Якої погоди чекати у квітні?

Перший тиждень квітня буде більш-менш прохолодним. Вдень температура повітря підвищиться до 13-15 градусів, а до 9-10 квітня просунеться ще десь до 16-17 градусів. Правда, через день буде різке похолодання і денна температура дійде до 8-10 градусів. Нічна в цей період буде опускатися до 3-4 тепла.

Після 12 квітня розпочнеться повільне підвищення і до 19-20 числа повітря прогріється до 18-20 градусів. Потім знову похолодає і так буде весь Вербний тиждень аж до Великодня. Можливі також дощі й вітер.

Читати також:  Весна буде мокрою, а Великдень — теплим, – волинський синоптик Володимир Деркач

Після 12 квітня розпочнеться повільне підвищення і до 19-20 числа повітря прогріється до 18-20 градусів

Першого квітня на півночі України можливий дощ зі снігом. 8-10 числа пройдуть більш рясні дощі, 15-16 нас чекають ще сильніші опади, і 21-22 квітня дощі поновляться.

Якою буде погода на Великдень (2 травня)?

У другій половині дня пройде невеликий дощ. Температура повітря в першу десятиденку травня буде триматися на рівні 19-21 градусів тепла. Так триватиме до 13 травня. Потім різко потеплішає і вже до 18-19 травня дійде до 22-24 градусів.

До кінця місяця додасться ще 3-4 градуси – загалом буде близько 25-27 тепла. 8-9 травня можливий дощ, а ось після 22 числа дощу вже не передбачається. Але хоч би якого числа не відзначався Великдень, на 5-й, 17-й і 33-й день після нього завжди йдуть хвилі похолодання.

Читати також: В Україні щастя коштує найдешевше в усій Європі

Джерело: Обозреватель
Telegram Channel