Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Весна буде мокрою,  а Великдень — теплим

Фото ілюстративне.

Весна буде мокрою, а Великдень — теплим

Хоча проливних дощів не очікується, прийдешні три місяці будуть досить вологими з короткими погожими періодами

Таку синоптичну картину для читачів «Волині» «намалював» наш давній знайомий із Каменя–Каширського Володимир Деркач. Він каже, що остання декада квітня і перша травня цього року видадуться дуже строкатими: від нічних приморозків до високих температур та гроз. А ближче до літа потепліє, опади трішки вщухнуть.

Про особливість методики волинянина дізнавайтеся з попередніх його прогнозів у рубриці «Цікавинки» на сайті volyn.com.ua. А зараз пропонуємо ознайомитися з передбаченням пана Деркача на три прийдешні місяці.

Остання декада квітня і перша травня цього року видадуться дуже строкатими: від нічних приморозків до високих температур та гроз.

Березень

На початку весни майже постійно вночі примерзатиме, вдень стовпчик термометра підніматиметься вище нуля. Очікується і дощик, і мокрий сніг. Друга декада буде біднішою на опади, температура підвищуватиметься повільно, на стрімкий прихід весняної погоди сподіватися не варто. На початку останнього відрізка березня дещо похолодає, а далі — поступово теплішатиме. Можливі опади, але незначні.

Квітень

Перша декада не подарує великого тепла, опади наростатимуть. Щоправда, 2–3 погожі дні очікувати варто. На початку наступного відрізка й далі дощитиме, а із середини місяця чи навіть трохи раніше — добряче потепліє. Погожі дні перервуться дощами, шквалами, грозами та похолоданням наприкінці цієї десятиденки. Надалі поступово температура підніматиметься і короткочасні опади не зіпсують загальної картини.

Травень

У першій декаді також очікується досить тепла погода. До речі, цього року відзначаємо Паску 2 травня, тому є ймовірність, що вона буде погожою. Наприкінці цього відрізка температура почне знижуватися, але не суттєво. Опадів буде мало. Друга десятиденка — більш «мокра», але в міру. Частіше при помірному теплі дощитиме в середині місяця.

Остання декада травня на початку й наприкінці буде з опадами, середина — тепла і погожа, але без літньої спеки.

Леонід ОЛІЙНИК.

Читайте також: «Весна іде, красу несе...»: в українських лебедів почалися шлюбні ігрища


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel