Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Коли жителька Горохівщини вчила «Одержиму», то навіть від чоловіка ховалася (Відео)

«Читала поему, намагаючись передати трепет, який вона у мене викликала», – каже лобачівська артистка.

Фото з домашнього архіву Світлани ШЕВЧУК.

Коли жителька Горохівщини вчила «Одержиму», то навіть від чоловіка ховалася (Відео)

Володарка гран-прі обласного дистанційного конкурсу читців «Мій любий краю» Світлана Шевчук із Лобачівки нині Луцького району боялася зайняти останнє місце

Пані Світлана працює діловодом у Берестечківській територіальній громаді, а ще виступає на сцені з Лобачівським аматорським театром, яким опікується народний артист України Петро Панчук. Волинянка розповіла, що прочитати «Одержиму» Лесі Українки їй порадив головний редактор «Волині» Олександр Згоранець. Каже, твір так запав їй в душу, що не могла не вивчити.

— Роботи в селі дуже багато, але я знаходила час, щоб опанувати цю поему. Чи по господарству поралася, чи корову доїла — повторювала. Навіть іноді від чоловіка ховалася, — поділилася Світлана Шевчук.

Реклама Google

Роботи в селі дуже багато, але я знаходила час, щоб опанувати цю поему. Чи по господарству поралася, чи корову доїла – повторювала.

Читайте також:  А Лобачівські актори вже підкорили столицю!

Жінка боялася осоромитися й зайняти останнє місце в обласному дистанційному конкурсі читців «Мій любий краю». Тому дуже здивувалася, коли до неї почати телефонувати всі знайомі й вітати з перемогою.

До речі, це творче змагання організували обласний науково–методичний центр культури та управління культури з питань релігій та національностей облдержадміністрації. У ньому брало участь 68 читців віком від 7 до 80 років, що були поділені на три вікові категорії.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel