Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Стартувала інформаційна кампанія «Антибіотики за правилами»

Медики закликають зберегти антибіотики для себе і наступних поколінь.

Фото Укрінформу.

Стартувала інформаційна кампанія «Антибіотики за правилами»

Нераціональне використання антибіотиків та самолікування призводить до антибіотикорезистентності – явища, коли бактерії створюють захисні механізми та антибіотики не можуть вилікувати інфекцію

Одна з медкорпорацій спільно з лікарями ініціювала проєкт, мета якого - зупинити нераціональний прийом антибіотиків українцями. Про це компанія повідомила на своїй сторінці  у Facebook, передає Укрінформ.

«Компанія занепокоєна темпами розвитку цього явища (антибіотикорезистентності - ред.). Ми розуміємо свою соціальну роль і відповідальність перед нашими пацієнтами, тож запускаємо інформаційну кампанію «Антибіотики за правилами», - йдеться у повідомленні.

Антиобіотикорезистентність виявили через 5 років після початку масового використання цих препаратів, однак через хаотичний прийом антибіотиків резистентні бактерії розвиваються шаленими темпами, повідомляють організатори акції.

За прогнозами вчених, у 2050 році від інфекцій, які спричинили стійкі до антибіотиків бактерії, помиратимуть до 10 мільйонів людей щорічно.

«Її (інформаційної кампанії  - ред.) мета – навчити українців правильно лікуватися антибіотиками та зупинити нераціональний прийом цих засобів», - пояснили автори ініціативи.

Мета – навчити українців правильно лікуватися антибіотиками та зупинити нераціональний прийом цих засобів.

У рамках кампанії запрацював сайт antibacterium.com.ua, де зібрана перевірена та актуальна інформація про антибіотики та правила лікування ними. Лікарі, які долучилися до кампанії,  мають намір привернути увагу пацієнтів до важливості відповідального вживання антибактеріальних препаратів серією креативних відеороликів.

Читайте також: Онкохворій мамі шістьох діток з Володимир-Волинської громади необхідна фінансова допомога на лікування

«Антибіотики десятиліттями допомагали людям і рятували нас від смертельних захворювань. Тепер антибіотики потребують нашої допомоги. Наш обов’язок – зберегти антибіотики для себе і наступних поколінь», - зазначила  лікарка-терапевт вищої категорії, професорка кафедри терапії УВМА Мар’яна Селюк.

Долучитись до ініціативи можна, зайшовши на сайт www.antibacterium.com.ua та зголосившись дотримуватися 5 правил відповідального лікування антибіотиками.

Telegram Channel