Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Львові від коронавірусу померла художниця з Волині

Фото з відкритих джерел.

У Львові від коронавірусу померла художниця з Волині

Львів збіднів на ще один талант, родом з Волині

У Львові внаслідок ускладнень від Covid-19 померла 67 – річна відома художниця Вікторія Ковальчук.Про це повідомили «Львівські новини» з посиланням на сторінку у Фейсбук  режисерки Народного Дому у Винниках Мирослави Сидор.

«Це була неймовірно талановита, світла, чуйна… не байдужа людина, красива і дуже добра жінка…Важко повірити і прийняти… Львів збіднів на ще один щедрий неповторний талант. Дуже жаль і боляче…..», – написала пані Мирослава.

Вікторія Ковальчук була членкинею Національної спілки художників України, лауреаткою Державної премії імені Лесі Українки та Літературної премії імені Олени Пчілки, дипломанткою республіканських і всесоюзних конкурсів «Мистецтво книги», міжнародних художніх виставок. Напередодні, ще в березні, Вікторія Ковальчук розповіла у Фейсбук, що ковідом захворіла вся їх родина:  мама, вона та син Віталій. Згодом син Вікторії повідомив, що стан його матері погіршився,  її поклали у реанімацію. А через кілька днів Віталій попросив також молитися за упокій його бабусі Марії.

Художниця розробила оригінальне оформлення українського Букваря, який отримав диплом І-го ступеня на Всеукраїнському конкурсі «Мистецтво книги» у 2000 році і був названий найкращою книгою року.

  Вікторія Ковальчук – українська художниця-ілюстраторка. Працювала в напрямках: книжкова графіка, станкова графіка, плакат, дизайн, сценічний костюм. До речі, народилася в Ковелі, жила і працювала у Львові. Оформила близько 200 книжок різних жанрів, серед них понад 30 книг для дітей

  Художниця розробила оригінальне оформлення українського Букваря, який отримав диплом І-го ступеня на Всеукраїнському конкурсі «Мистецтво книги» у 2000 році і був названий найкращою книгою року. Буквар отримав 9 перевидань загальним накладом понад 200 тисяч примірників

Роксолана Вишневич

Читайте також: На Рівненщині помер відомий лікар

Telegram Channel