Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Ми повинні почистити всі московські монастирі» – Скіпальський

Посадовець застерігає, що найбільш небезпечний удар буде в спину.

Фото amazing-ukraine.com.

«Ми повинні почистити всі московські монастирі» – Скіпальський

Ексзаступник голови СБУ наголосив, що зважати треба не лише на зовнішнього ворога, а й на тих, що в середині країни

З огляду на загострення протистояння з Росією, Україні вже зараз треба консолідувати ветеранів, добровольців і зміцнити територіально оборону – по-справжньому, а не на папері. Про це в етері програми «Борковський & Валевська» заявив генерал-лейтенант, ексзаступник голови СБУ Олександр Скіпальський, передає інтернет-видання amazing-ukraine.com з посиланням на відео Еспресо.Захід.

Реклама Google

При цьому ексзаступник голови СБУ наголосив, що зважати треба не лише на зовнішнього ворога, а й на тих, що в середині країни.

«У нас дуже потужна п’ята колона. Це ті люди які бачить себе у складі Росії. Я сьогодні з задоволенням почув, що це осине гніздо Медведчука на острові на Дніпрі під Києвом штурмували навіть вертольотами. Саме так – до ворогів треба підступати рішуче. Ми повинні почистити всі московські монастирі, звідки щодня надходить інформація про перебування людей з поведінкою і психологією російських диверсантів. Роботи багато. Пам’ятайте, за тієї загрози, яку маємо, найбільш небезпечний удар буде в спину. Тому маємо бути пильними», – пояснив Скіпальський.

«Ми повинні почистити всі московські монастирі, звідки щодня надходить інформація про перебування людей з поведінкою і психологією російських диверсантів. Роботи багато. Пам’ятайте, за тієї загрози, яку маємо, найбільш небезпечний удар буде в спину. Тому маємо бути пильними», – пояснив Скіпальський.

Читайте також: У Зеленського відкинули наступ на Донбас

«Паломницю», яка пішла в політику, знімали і на Волині?

«Тобто зараз особливо важливою є робота українських спецслужб, аби виявляти потенційних диверсантів. Утім пильними мають бути й самі українці.»На випадок війни, а ми всі розуміємо, що вона може бути, має воювати вся країна. Треба мобілізувати українців, аби вони не лебедів ловили, а Медведчуків», – наголосив генерал-лейтенант.

Українська вікіпедія пише, що за даними центру Разумкова, станом на квітень 2020 рік до московського патріархату себе відносили 13,6 % усіх православних України. На території України духовним окормленням так званих «козаків» займається більше тисячі священиків УПЦ МП.

Найвідомішими монастирями УПЦ (МП) є три лаври — Свято-Успенська Києво-Печерська, Успенська Почаївська та Успенська Святогірська. Інші значні монастирі: Бахчисарайський Успенський печерний монастир, Свято-Усікновенський скельний чоловічий монастир, Свято-Знаменський жіночий монастир, Свято-Климентівський Інкерманський чоловічий монастир, Свято-Троїцький чоловічий монастир (Китаївська Пустинь), Свято-Троїцький Густинський жіночий монастир, Спасо-Преображенський Новгород-Сіверський чоловічий монастир, Свято-Покровський Красногірський жіночий монастир, Софроніївський Мовчанський Різдва Богородиці Печерський монастир, Дерманський монастир, Спасо-Преображенський Мгарський чоловічий монастир.

Станом на 2017 рік, згідно з даними Держкомнацрелігій, в Українській православній церкві МП налічувалося 208 монастирів та 4807 ченців і черниць[130]. Жодна інша православна конфесія в Україні не може зрівнятися з УПЦ за розвитком чернечого життя. Так, наприклад, УПЦ КП мав того часу 60 монастирів та 219 ченців і черниць, а Українська автокефальна православна церква — 21 ченця у 13 монастирях.

У лютому 2019 року громада Успенського чоловічого монастиря в Низкиничах прийняла рішення перейти до Православної Церкви Україні. Прихожани і клір монастиря організували альтернативні збори, на яких висловилися проти переходу.

Telegram Channel