Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Юні любомльські музиканти здобули нагороди на обласному конкурсі

Змагалися за двома номінаціями – мідні духові і ударні  та дерев’яні духові інструменти.

Фото ourlife.org.ua.

Юні любомльські музиканти здобули нагороди на обласному конкурсі

Усі четверо учасників стали призерами

Учні Любомльської музшколи успішно виступили на  обласному конкурсі виконавців на духових та ударних інструментах імені Анатолія Тиможинського — знаного на теренах Волині музиканта, заступника директора колишнього Волинського училища культури і мистецтв (нині це коледж), інформує інтернетвидання ourlife.org.ua.

Реклама Google

Володарем гран-прі став кларнетист Луцької музшколи №2 Едуард Березовський — вихованець Олега Клейзуна з Любомльщини, який свій шлях у професії починав з учня у музичній школі Любомля, а нині є викладачем одразу у кількох навчальних закладах: обласному коледжі культури й мистецтв, Луцької музшколи № 2 та інституту мистецтв Волинського національного університету.

Володарем гран-прі став кларнетист Луцької музшколи №2 Едуард Березовський — вихованець Олега Клейзуна з Любомльщини.

Реклама Google

У конкурсі брали участь 84 юні музиканти з 18 мистецьких шкіл області. Конкурсанти змагалися у двох номінаціях — мідні духові та ударні  інструменти (45 учасників) і дерев’яні духові інструменти (39 учасників), а також були поділені на дві вікові групи: до 12 років включно і старші. 

Журі визначило високий виконавський рівень, технічно-образну складність репертуару.

 

 

 

Щодо любомльських учасників, то попередньо проводився відбір на рівні музичної школи, потім — кущовий етап у Володимирі-Волинському. У ньому брали участь шестеро представників Любомльщини, четверо з них потрапили до заключного (обласного) туру. Приємно, що всі вони стали призерами.

Зокрема, вихованці викладача Олександра Шоцького Єва Латковська (кларнет) і Дмитро Кликоцюк (валторна) у своїх вікових категоріях посіли відповідно перше і друге місця.

До числа призерів потрапили й учні Юрія Шеменюка: Олександр Коцура переміг серед саксофоністів, а кларнетист Олександр Думало зайняв третє місце.

Дітей нагородили дипломами організаторів — обласного управління культури, з питань релігій та національностей, обласного науково-методичного центру культури,  Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І. Стравінського. Також були відзначені й концертмейстери Тетяна Демчук та Ірина П’ятковська. Окрім того, Олександр Коцура отримав грамоту за краще виконання твору українського композитора. 

Читайте також: Пише вірші і наукові роботи: дев’ятикласниця з Волині отримала запрошення навчатися у престижному ВНЗ

«Звісно ж, шлях до подібних здобутків пролягає крізь наполегливу працю і викладачів, і юних музикантів, — каже Олександр Шоцький. — Все йде від найменшого: перші заняття, перші маленькі концерти. Скажімо, нещодавно згідно плану відділу духових та ударних інструментів нашої музшколи   відбувся тематичний концерт «А у нас завзято грають на кларнеті і трубі». Участь у ньому взяли 16 юних музикантів, які відвідують духовний відділ — переважно молодші учні, які ще фактично не мають досвіду виступів, а для декого це взагалі був дебют. Головна мета таких заходів — досвід, якого набувають діти на довгому шляху до великої сцени».

 

 

Telegram Channel