Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Чи збудують в центрі міста багатоповерхівку – вирішить комісія

Фото з відкритих джерел.

Чи збудують в центрі міста багатоповерхівку – вирішить комісія

Це стало предметом обговорення на черговій сесії Нововолинської міської ради

Вже тривалий час точиться гостра дискусія навколо будівництва нового багатоповерхового будинку в Нововолинську, на бульварі Шевченка, 35 –А. Виникла вона через те, що мешканці прилеглих будинків категорично проти, аби перед їхніми вікнами виросла така споруда. Свою позицію мотивують тим, що кілька років тому в одному з їхніх будинків вибухнув газ і він дуже постраждав, тому побоюються подальшої руйнації від зовнішніх впливів. А також апелюють до екологічних питань, замість нового житлового комплексу хочуть зелений сквер для прогулювання  дітей та дорослих.

Позиція міської влади така: якщо мешканці проти, потрібно шукати альтернативне місце під забудову.

 Делегація обурених людей прийшла навіть на засідання постійної комісії з питань земельних відносин, комунального майна, транспорту, містобудування та архітектури. Позиція міської влади така: якщо мешканці проти, потрібно шукати альтернативне місце під забудову. Представник інвестора каже, що в них є всі дозвільні документи.

Аби розрубати цей гордіїв вузол, питання винесли на розгляд 5-ї сесії Нововолинської міської ради, яка відбулася сьогодні. Найбільш активні мешканці прийшли на її засідання, аби заслухати й обговорити наболіле. Однак депутати з ініціативи свого колеги Романа Чорного, який є представником інвестора, зняли це з порядку денного. Натомість створили  тимчасову контрольну комісію з питань перевірки законності надання в оренду земельної ділянки під забудову  та  зведення багатоквартирного житлового будинку. Було також затверджено положення про цю комісію та персональний склад. Ця тимчасова комісія має на меті отримати об’єктивний висновок (звіт) про це будівництво, залучаючи до перевірки компетентних спеціалістів.

Роксолана Вишневич

Читати такожУ Тойкуті про таку амбулаторію навіть і не мріяли

 

 

Telegram Channel