Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Священники РПЦ втекли з похорону загиблого українського воїна (Відео)

Священник ПЦУ Роман Грищук виступив із промовою, в якій нагадав про «благословіння російської агресії» Московським патріархатом.

Фото 5 канал.

Священники РПЦ втекли з похорону загиблого українського воїна (Відео)

Представникам Московського патріархату нагадали, хто благословляв російського агресора

На Буковині священники Російської православної церкви в України покинули кладовище під час поховання загиблого в ООС армійця. Відповідне відео оприлюднили на Facebook-сторінці Храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ села Михальча, передає «5 канал» з посиланням на  Molbuk.ua.

Загиблий герой Ярослав Карлійчук.
Загиблий герой Ярослав Карлійчук.

 

Реклама Google

Зазначається, що перед похованням 24-річного армійця ЗСУ Ярослава Карлійчука священник ПЦУ Роман Грищук виступив із промовою, в якій нагадав про «благословіння російської агресі» Московським патріархатом. Він закликав присутніх на похороні священнослужителів РПЦвУ не говорити, що українські військові гинуть на фронті через свій «вибір професії», а казати прямо, що «їх убиває російський агрессор».

Його убили! І назвіть, хто його убив! Убив російський агресор, який вдерся на нашу територію, у нашу країну.

«Його убили! І назвіть, хто його убив! Убив російський агресор, який вдерся на нашу територію, у нашу країну. Назвіть, отці, хто благословив російського агресора сюди прийти зі зброєю?! Це патріарх Кирил, який ще тоді, 7 років тому, сказав у своєму посланні до Синоду, що «если украинцы сильно сопротивляться не будут, то русские воины много крови не прольют». Згадайте, хто благословив початок війни на Донбасі!», – наголосив Грищук.

Читайте також у нас: Помер письменник і політик Володимир Яворівський​.

У цей час представники московської церкви переглянулися, посміхнулися та пішли з кладовища, де ховали героя.

 

Telegram Channel