Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські хірурги видалили камінь з нирки за 12 хвилин (Відео)

Хворому видалили камінь величиною 2 мм.

Скрін з відео.

Волинські хірурги видалили камінь з нирки за 12 хвилин (Відео)

Щороку у Волинській обласній клінічній лікарні проводять понад 600 операцій із видалення каменю у нирках та сечовому міхурі

Камінь у хворого виявили ще 5 років тому під час УЗД. Чоловіка періодично обстежували, бо камінь його не турбував, інформує Волинська обласна клінічна лікарня. Але якось відчув настільки сильний біль, що впав на підлогу. Через 4 години викликав швидку. Лікарі вкололи знеболювальне.

У чоловіка були підозри на отруєння, бо подумав, що болить шлунок. Відтак його відвезли в районну лікарню, а звідти – в обласну. Там після ретельного обстеження приступили до операції.

Якось відчув настільки сильний біль, що впав на підлогу. Через 4 години викликав швидку. Лікарі вкололи знеболювальне.

За словами завідувача урологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Андрія Онищука, операція тривала 10–12 хвилин. Хворому видалили камінь величиною 2 мм.

– У нас замкнутий цикл, тобто ми маємо всі можливості позбуватися будь-якого конкремента будь-якої локалізації і будь-якої щільності у всій сечо-видільній системі, – розповів Андрій Онищук. – Ми вже забули, що таке відкриті орперації. 

Щороку у Волинській обласній клінічній лікарні проводять понад 600 операцій із видалення каменю у нирках та сечовому міхурі.

 

Telegram Channel