Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Найбільше боргів – у шахтарів

Фото з відкритих джерел.

Найбільше боргів – у шахтарів

 Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при Нововолинському міськвиконкомі.

     Та якщо уряд не спроможний заплатити гірникам, то, принаймні, нехай би подбав про нормальні умови реалізації видобутого палива, усунув посередників, які фактично наживаються на нелегкій праці шахтарів.                        

       Слухали питання, яке стосується стану розрахунків з працівниками підприємств, організацій і установ шахтарського міста. Звітували керівники, в яких найгірша ситуація. Зокрема, за словами генерального директора ДП «Волиньвугілля Юрія  Ключковського, заборгованість із заробітної плати гірникам становить 65, 6 млн грн (!). Завдяки бюджетним коштам, які надійшли на початку цього року, їм повністю виплатили кошти за 2020 рік. Та чи можна це ставити в позитив, якщо зараз вже початок другого кварталу нового року?  «Генерал» також поінформував про те, що проведено інвентаризацію решти заборгованості, дані подали в профільне міністерство. Та якщо уряд не спроможний заплатити гірникам, то, принаймні, нехай би подбав про нормальні умови реалізації видобутого палива, усунув посередників, які фактично наживаються на нелегкій праці шахтарів.

  На засіданні комісії звітували також директор підприємства «Скай» Михайло Степанюк, яке заборгувало своїм працівникам один мільйон 370 тисяч гривень, та керівники управляючих житлових компаній Зоя Герез та Світлана Шевчук.

 Заступниця Нововолинського міського голови Юлія Лефтер повідомила, що міська влада й надалі триматиме на контролі це питання.

Роксолана Вишневич.

Читайте також: Скільки протримаються нововолинські шахти?

Telegram Channel