Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«ЄС» домоглася збереження дитячого центру «Теплий дім» у Долині– Марина Порошенко

«Жодна реформа не може проводитися таким чином, щоб погіршити умови перебування та якість життя дітей».

Фото ЄС.

«ЄС» домоглася збереження дитячого центру «Теплий дім» у Долині– Марина Порошенко

Завдяки наполегливості депутатів від «Європейської Солідарності» різних рівнів вдалося зберегти Долинський центр соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» На Прикарпатті. Про це повідомила депутат Київради, голова Постійної комісії з питань охорони здоров‘я та соціальної політики Марина Порошенко. Вона заявила, що Івано-Франківська обласна рада скасувала своє рішення про ліквідацію закладу від 19 лютого цього року

«Друзі, я дуже хочу повідомити вам радісну новину. Щойно Івано-Франківська обласна рада скасувала своє рішення про ліквідацію дитячого центру «Теплий дім» у м. Долина», – зазначила Марина Порошенко. 

«Хочу зауважити, що Долинський центр повністю відповідає всім вимогам реформи деінституалізації і може бути прикладом для інших подібних закладів. Тож давайте і надалі не залишатися байдужими і спільно робити добрі справи», – закликала вона.

Як відомо, фракція «Європейська Солідарність» в обласній раді голосувала проти закриття закладу і зробила все можливе для перегляду рішення на сесії та збереження «Теплого дому». 

Як відомо, фракція «Європейська Солідарність» в обласній раді голосувала проти закриття закладу і зробила все можливе для перегляду рішення на сесії та збереження «Теплого дому». 

 

 Марина Порошенко також особисто побувала на Прикарпатті і вивчила ситуацію з дитячим закладом. 2 березня Марина Порошенко на спільному брифінгу із народними депутатами від «ЄС» у Верховній Раді України закликала скасувати рішення про ліквідацію дитячого центру. 

Реклама Google

«Центр соціальної підтримки «Теплий дім» відповідає всім вимогам і стандартам. Зокрема, у закладі є три малі групові будинки, в яких виховуються 31 дитина з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, 8 дітей з інвалідністю та 26 дітей, які перебувають на обліку з приводу різних захворювань. Також є денний стаціонар для дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Відділення Центру сформовані із збереженням родинних зв’язків, вікових, індивідуальних та психологічних особливостей дітей. Освіту вихованці закладу здобувають в інклюзивних школах м. Долина та Долинської ОТГ. Відповідно відбувається їхня соціалізація та підготовка до самостійного життя»,  – наголосила Марина Порошенко.

«Жодна реформа не може проводитися таким чином, щоб погіршити умови перебування та якість життя дітей», – переконана голова комісії Київради. Вона зазначила, що в результаті закриття «Теплого дому» дітей довелося б перевести до інтернатних закладів, в яких умови наближені до радянських. «Крім того, ці заклади знаходиться в іншій частині області – місті Тлумач та селі Долішнє Залуччя», – пояснила тоді Марина Порошенко.

Читайте також унас: «ЄC» майже зрівнялась зі «Слугою», розрив між Зеленським і Порошенком скорочується.

Вона зауважила, що в разі закриття центру діти з міста Долина, які мешкають в безпосередній близькості до Центру, втратили б можливість отримати якісні корекційно-розвиткові послуги. «Цим порушується принцип наближення послуг до населення», – переконана голова профільної Комісії Київради.

«Я дякую всій нашій великій команді «Європейської Солідарності» і в Івано-Франківській області, і в Києві, і у Верховній Раді за те, що, об‘єднавшись, ми змогли відстояти справді унікальний заклад, у якому виховуються діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю та діти з різними захворюваннями», – наголосила Марина Порошенко. 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel