Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ковельські депутати просять Зеленського створити на Волині реабілітайний центр для ковід-хворих

Депутати звертають увагу на потребі у подоланні наслідків постковідного синдрому.

Фото khor.gov.ua.

Ковельські депутати просять Зеленського створити на Волині реабілітайний центр для ковід-хворих

«Негайно приступити до розробки програми подолання наслідків постковідного синдрому, яка має фінансуватися коштами державного бюджету»

Відповідне звернення прийнято на 8 сесії Ковельської міської ради 22 квітня. Воно адресоване Президентові України Зеленському В. О., Голові Верховної Ради України Разумкову Д. А., прем’єр-міністру України Шмигалю Д.А. та міністру охорони здоров’я України Степанову М.В..

COVID-19 став вражати дітей і молодих людей, а поряд із «британським» та «південноафриканським» штамом є український чи західноукраїнський.

Депутати звертають увагу на те, що COVID-19 став вражати дітей і молодих людей, а поряд із «британським» та «південноафриканським» штамом є український чи західноукраїнський – один із підвидів мутації «британського», коли перебіг хвороби у діток від 5 років такий, як і в дорослих.

Реклама Google

«Досі лікарі зосереджували увагу на порятунку життя людей, які важко переносять Covid-19, але дедалі частіше вони наголошують на його довгострокових наслідках, адже ускладнюється робота не тільки легень, а й органів серцево-судинної системи, нирок, головного мозку. Особливо небезпечні зміни у психосоматиці, коли з’являється тривожність, депресія, почастішали навіть суїциди», - наголошується у зверненні.

Читайте також у нас: Лучан захистять від кліщів​.

Відтак обранці пропонують  «негайно приступити до розробки програми подолання наслідків постковідного синдрому, яка має фінансуватися коштами державного бюджету».

«У цій програмі обов’язково передбачити:
1) негайне створення реабілітаційних ковідних центрів у кожній області;
2) розроблення і затвердження програм медичних гарантій, пакетів медичних послуг Національної Служби здоров’я України у постковідний період;
3) у навчальних програмах вищих медичних закладів передбачити підготовку фахівців, які будуть надавати спеціалізовану допомогу в період реабілітації тих, хто страждає на постковідний синдром;
4) відродження доступності санаторного лікування та відпочинку, закладів профілактики захворювань, які будуть діяти для подолання наслідків Covid-19 та інших небезпечних хвороб», - йдеться у зверненні.

Джерело: Ковельська міська рада.
Telegram Channel