Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Протягом тижня попереджено збитків природі Волині на майже 14 тисяч гривень

На порушників накладено штрафи.

Фото з фейсбук-сторінки: Волинський Рибоохоронний Патруль

Протягом тижня попереджено збитків природі Волині на майже 14 тисяч гривень

У період з 5 по 11 травня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 32 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 23 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та три – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна

«За даний період на порушників накладено 1 292 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 4 од. заборонених знарядь та ще 24 од. – за актами безхазяйного майна. Попереджено нанесення збитків рибному господарству на суму 13 968 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик. Про це інформує Волинський Рибоохоронний Патруль.

Для прикладу, сьомого травня в ході рибоохоронної роботи на водному об’єкті з’єднаному з р. Полонка, поблизу с. Чаруків Луцького району (орнітологічний заказник «Чаруків») виявлено безгосподарське майно. Так, з водойми вилучено три од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 100 метрів. У сітках знаходилася риба: 20 екз. плітки, 1 екз. щуки, 5 екз. лина, яких у живому стані повернено у водойму. Попереджено шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 4 652 грн. Знаряддя лову вилучено, складено відповідний акт.

З 9 по 11 травня в ході рибоохоронного рейду на водойми Володимир-Волинського та Ковельського районів викрито ряд порушень правил рибальства. На оз. Лісне, поблизу с. Гуменці Головненської ТГ Ковельського р-ну громадянин пересувався на водоймі плавзасобом. На оз. Оріхове, поблизу с. Сильне Головненської ТГ двоє громадян рибалили з перевищенням дозволених знарядь лову. Ще чотири аналогічні порушення виявлено на оз. Мале Згоранське, поблизу с. Згорани Головненської ТГ.

На усіх викритих громадян складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

З першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

В ході спільної рибоохоронної роботи рибпатрульних з працівниками Любомльського УТМР обстежено водні об’єкти в селах: Римачі, Гуща, Новоугрузьке Ковельського району та заплаву р. Західний Буг Володимир-Волинського району. На р. Гапа, поблизу с. Римачі Вишнівської ТГ Ковельського р-ну п’ять громадян здійснювали вилов риби з перевищенням знарядь лову. Крім цього, четверо громадян порушували Правила рибальства на р. Західний Буг. Усіх порушників притягнено до відповідальності та накладено штрафні санкції.

 

 Під час обстеження водного об’єкту в с. Охнівка Оваднівської ТГ Володимир-Волинського району виявлено 5 од. сітних знарядь лову. В сітках знаходилися водні біоресурси в живому стані: плітка – 8 екз., плоскирка – 6 екз., окунь – 11 екз., краснопірка – 5 екз., щука – 2 екз., які було випущено у водне середовище. Попереджено збитків на суму 2 091 грн.

В ході рибоохоронної роботи на р. Луга в межах Володимир-Волинського району виявлено безгосподарське майно, а саме 5 од. сітних знарядь лову, з яких вилучено та повернено у водойму 34 екз. маломірної плотви. Завдяки оперативним діям рибоохоронців попереджено 2 890 грн збитків.

 

Читайте такожПопався волинянин, який ловив рибу сіткою

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.

Telegram Channel