Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Полегшать життя інвалідам?

Людям з інвалідністю жити непросто

Фото із сайту ukrinform.ua.

Полегшать життя інвалідам?

У Нововолинську відбулося засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Присутні – голови громадських організацій осіб з інвалідністю «Довіра» Валентина Міньковська  та «УТОС» Галина Маліц , керівниця ГО «Світ для дітей»  Юлія Буденчук, громадські активістки з Володимира-Волинського Олена Кандиба та Тетяна Карпус з Нововолинська обговорили створення карти з адресами осіб з інвалідністю та шляхи їх пересування. Також порушили питання інклюзивності у Нововолинській центральній міській лікарні – облаштування пандусів, поручнів та підіймача.

Порушили питання інклюзивності у Нововолинській центральній міській лікарні – облаштування пандусів, поручнів та підіймача.

Також на засіданні під головуванням заступника Нововолинського міського голови Олександра Громика вели конкретну розмову щодо облаштування інклюзивного дитячого майданчика на бульварі Шевченка, 14. Голова ГО «УТОС»  Галина Маліц запропонувала встановити звуковий маячок біля приміщення громадської організації для кращого орієнтування у просторі людей з порушенням зору та нанести розмітки для незрячих на об’єктах соціальної інфраструктури.

Читайте також: ЯК ПРОЖИТИ ІНВАЛІДУ?

Говорили й про необхідність облаштування понижених тротуарів для людей з інвалідністю.  Олена Кандиба відзначила, що в Нововолинську є певні напрацювання доступності осіб з інвалідністю до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, однак поділилася досвідом  роботи у Володимирі-Волинському.

Роксолана Вишневич

Telegram Channel