Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ЯК ПРОЖИТИ ІНВАЛІДУ?

У нашій державі є категорія людей, про яких прийнято згадувати лише до певних календарних дат чи напередодні виборів...

У нашій державі є категорія людей, про яких прийнято згадувати лише до певних календарних дат чи напередодні виборів. Та свята минають, а проблеми залишаються, і новий день приносить нові прикрощі, негаразди та випробовування.
Звісно, нині всім живеться нелегко. Навіть здоровим людям, які мають роботу, не завжди вдається зводити кінці з кінцями. А що вже казати про інвалідів? Левова частка їх мізерної пенсії йде на сплату комунальних послуг. Щоб підтримувати здоров’я, з кожної пенсії доводиться відкладати невеличку суму на ліки. Стаціонарне лікування нам не по кишені, не кажучи вже про відпочинок у санаторії. Взяти безкоштовну путівку стає все важче. Та навіть якщо й інвалідові пощастить, то радіти зарано, бо ж за проїзд до санаторію, особливо коли він розташований в іншій області, доведеться викласти ледве не половину мізерної пенсії. Адже 50-відсоткова знижка на проїзд діє всього півроку. Багато прав та пільг, які держава надала інвалідам, — лише на папері. У житті за ці пільги доводиться воювати. Та один у полі не воїн. Зрушити з місця камінь байдужості ми зможемо лише разом.
Відверта розмова без посередників, вважаю, є шляхом до розуміння, зближення та реального вирішення життєво необхідних питань людей з обмеженими можливостями. Саме для цього і плануємо влаштувати “круглий стіл”, на який запросимо людей з особливими потребами та представників влади, соціальних служб, медицини. Тож якщо вам набридло бути ізгоєм у власній державі, втомилися від хамства і принижень чиновників, але не втратили надію відстояти людську гідність, напишіть нам! Чекаємо відгуків та пропозицій за адресою: Луцьк-25, а/с 187, тел. 72-11-51, громадська рада Волині.
Неллі ГЕРГЕЛЬ, інвалід першої групи.
смт Торчин.
Telegram Channel