Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Білоруси, які втекли від режиму Лукашенка, заблокували рух на українському кордоні (Фото)

Кордон з Білоруссю тимчасово заблокували одночасно в Україні, Польщі та Литві.

Фото Главком.

Білоруси, які втекли від режиму Лукашенка, заблокували рух на українському кордоні (Фото)

«Брати, зупиніть підтримку вбивці», − вимагають втікачі

Громадяни Білорусі, які через політичні репресії були змушені переїхати до України, 11−13 червня проводять акції протесту на українсько-білоруському кордоні в пункті пропуску Нові Яриловичі.

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, 12 червня тут зібралось близько 50 осіб з Києва, Одеси та Чернігова. Вони частково перекрили рух на кордоні та записали відеозвернення до влади України і висловили солідарність зі співвітчизниками, які з 5 червня проводять аналогічні акції на кордонах Литви і Польщі. 

Реклама Google

Біля пункту пропуску виросло наметове містечко з кухнею, вечорами тут проходять концерти. Українські правоохоронці стежать за порядком

 
 

 

 

Як повідомляє TUT.BY, кордон з Білоруссю тимчасово заблокували одночасно в Україні, Польщі та Литві. Учасники протесту вимагають від ЄС прискорити запровадження масштабних санкцій проти режиму Олександра Лукашенка. Вони закликають повернути громадянам можливість наземного виїзду з країни, провести нові чесні вибори і звільнити політв'язнів. 

 

Читайте також: Волинянка розповіла, як на їхнє весілля у Ворокомлі пів села зійшлося, щоб побачити «чужу» невістку (Фото)

Джерело: Главком.
Telegram Channel