Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Молотком забив до смерті  свою матір, колишню дружину,  cемилітнього сина і трирічну  доньку…

Рука тата­вбивці не здригнулася...

Фотоколаж із сайту styler.rbc.ua.

Молотком забив до смерті свою матір, колишню дружину, cемилітнього сина і трирічну доньку…

«Перше, що нас вразило, – це обстановка у помешканні, оскільки квартирне приміщення двоярусне, не було жодного місця, не залитого кров’ю», – доповіла слідча Ольга Докійчук. Цими днями у Вінниці 32­річного Анатолія Мальця засудили до довічного ув’язнення

Кривавий сюрприз під ялинку

Сім’я Малеців мешкала у багатоповерхівці вінницького мікрорайону «Академічний». У ній водилися гроші та відбувалися щоденні сварки. Хтось сподівався почати нове життя у новому 2018-му, але для декого він так і не настав.

31 грудня близько 15.00 чоловік викликав «швидку». Це був 30-річний Анатолій Малець, успішний IT-шник та голова сім’ї. Він повідомив, що знайшов у квартирі 4 трупи. У кривавих калюжах бездиханно лежали його матір Валентина, дружина Надія та двоє неповнолітніх дітей: семирічний син Денис і трирічна донечка Світланка. У всіх були травми голови. Ознаки життя подавала лише донечка. Втім, дівчинка скоро померла в реанімації.

Сусіди стверджували, що не чули галасу з квартири. Коли приїхала поліція, неподалік від помешкання Мальця опинився сусід Андрій Гайдай. На суді він розповів: «У той вечір я бачив цього батька, буквально в трьох метрах від мене він стояв, кричав та рвався через поліцейський «кордон» з вигуками: «Пустіть мене! Що з моєю дитиною? Це моя сім’я там!»… Знаєте, я спершу повірив, що справді цей чоловік не в курсі того, хто розправився із його сім’єю. Навіть не міг собі уявити, що потім виявиться…Та проклята квартира № 31 досі порожня і вікна в ній не горять».

Те, що стало відомим під час слідства, приголомшило усіх.

Розкидав речі по квартирі, щоб інсценувати пограбування

У 2015 році між Анатолієм та його дружиною Надією стали виникати часті сварки. Причиною слугували постійні зради чоловіка. Щоб примирити Анатолія та Надію, до їхньої оселі підселилась мати зрадливого чоловіка – Валентина. Вона дуже любила свою невістку та хотіла зберегти сім’ю.

Після таких історій стає дуже шкода, що в Україні діє мораторій на смертну кару.
Після таких історій стає дуже шкода, що в Україні діє мораторій на смертну кару.

 

Все ж у 2017 році подружжя розлучилось, але не роз’їхалось. Колишні чоловік і дружина продовжували співмешкати. Скандалів менше не стало, адже Анатолій не переривав стосунків із коханкою. Як стало відомо пізніше, на момент загибелі рідних Анатолія його позашлюбній дитині виповнився рік.

31 грудня вранці чоловік спровокував сварку з ексдружиною. Потім Анатолій взяв молоток, прихований раніше, і почав розправу над жінками та дітьми. Коли справу було зроблено, розкидав речі по квартирі, щоб інсценувати пограбування. Знаряддя вбивства відвіз в інший район і кинув до смітника.

Далі чоловік поїхав купляти подарунок для своєї коханки, затим повернувся додому та викликав «швидку». Це вбивство рідних допомогло б йому позбутися поділу майна, яке стало б у пригоді в новій сім’ї.

На початку слідства Анатолій Малець не визнавав своєї провини, але потім зізнався. У смітнику знайшли знаряддя вбивства (це було напередодні Нового року і сміття не вивезли) – молоток, на якому виявили сліди ДНК і нелюда, і всіх чотирьох убитих.

Цими днями суд у Вінниці засудив 32-річного Анатолія Мальця до довічного ув’язнення за вбивство власних матері, дружини і двох дітей.

Справу затягнули більш як на два роки, поки проходили експертизи, в тому числі і психіатричні.

Крім довічного ув’язнення, суд також постановив виплатити 1,5 млн грн компенсації двом потерпілим – матері і сестрі убитих – та оплатити витрати на правову допомогу. З цим рішенням засуджений не згоден.

Вирок набуде чинності через місяць.

Джерела: «Вінниця
кримінальна», «33 канал».

Реклама Google

Читайте також: Ще десять волинян захворіли на COVID-19.

Telegram Channel