Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Дізнавшись, що Ромчик народився без стравоходу, від нього відмовилися батьки…

«Дитина нормально росте і розвивається, як інші діти, їсть сама і все у неї буде добре».

Фото із сайту varta1.com.ua.

Дізнавшись, що Ромчик народився без стравоходу, від нього відмовилися батьки…

Але Бог таки подарував малюкові Тата і Маму!

Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит на своїй сторінці у «Facebook» повідомляє, що «диво ось-ось станеться – всього за добу нам вдалося знайти людей, які хочуть всиновити Ромчика. Мама, тато і ще 2 братика – родина відкриває свої серця для маленького пацієнта. Родина вже веде переговори зі службою у справах дітей і готує документи для того, щоб Ромчик міг нарешті переїхати додому», інформує «Варта-1».

Малюкові сформували частину стравоходу, якої бракувало, із власних тканин. Це якщо просто про складну реконструктивну операцію. Маленькому пацієнтові – 4 місяці. Хлопчик народився з вадою – у нього не було стравоходу (діагноз – атрезія стравоходу з наявністю нижньої трахеостравохідної нориці). А ще від малечі відмовилися батьки у пологовому.

Реклама Google

З пологового малечу перевели до «Охматдиту». Зазвичай атрезія стравоходу в дітей – це коли немає частини стравоходу з роз’єднаними дистальним і проксимальним сегментами. Така вада – одна з найважчих, несумісних із життям, якщо допомога хірурга надана невчасно. Ромчик не міг сам ковтати, кожне годування ставало катастрофою – їжа потрапляла не в шлунок, а в дихальну систему.

Ромчик не міг сам ковтати, кожне годування ставало катастрофою – їжа потрапляла не в шлунок, а в дихальну систему.

Хірурги почали перший етап – операцію для встановлення спеціальних кліпс, щоб перекрити доступ зі стравоходу у трахею і вміст шлунка не потрапляв у легеню.  На другому етапі лікарі пересікли стравохід і з’єднали його зі сліпим сегментом шлунку, дефект закрили власними тканинами стравоходу дитини.

Після операцій у дитини залишилися рубці, сталося звуження стравоходу. Щоб цей стан усунути, триває серія хірургічних процедур – бужування стравоходу. Тобто малюк ще залишається під наглядом лікарів.

«Дитина нормально росте і розвивається, як інші діти, їсть сама і все у неї буде добре».
«Дитина нормально росте і розвивається, як інші діти, їсть сама і все у неї буде добре». Фото із сайту varta1.com.ua.

 «Дитина нормально росте і розвивається, як інші діти, їсть сама і все у неї буде добре. Ромчика чекає буквально ще кілька процедур бужування і він може їхати додому назавжди. Зараз він потребує догляду і всього того, що інші діти його віку», – пояснив торакальний хірург Олег Ленів.

Читайте також у нас: «Заговорив через пів року після аварії: у Львові дитині зробили унікальну операцію за «біблійною» технологією».

Telegram Channel