Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинянам та волинянкам розказали, як правильно робити маленьких волинян

Варто прислухатися...

Фото ukryarmarka.com.ua

Волинянам та волинянкам розказали, як правильно робити маленьких волинян

Йдеться про дуже серйозну та відповідальну справу – зачаття дитини...

Багато пар охоплює паніка, коли за місяць, два чи три спроб вагітність так і не настає. Але вони навіть не усвідомлюють, що можуть робити масу помилок під час зачаття.

Яких саме - про це розповіла завідувач консультативно-діагностичного блоку Житомирського обласного перинатального центру Наталія Алексійчук, пише УНІАН з посиланням на Nashamama.

За словами медика, головна помилка багатьох подружніх пар, які налаштовані стати батьками, полягає в тому, що вони нічого не знають про власне здоров'я. Адже, якщо нічого не болить і не турбує, це зовсім не означає, що в організмі все гаразд.

За словами медика, головна помилка багатьох подружніх пар, які налаштовані стати батьками, полягає в тому, що вони нічого не знають про власне здоров'я. Адже, якщо нічого не болить і не турбує, це зовсім не означає, що в організмі все гаразд.

Необхідно піти для початку до звичайного сімейного лікаря і здати елементарні аналізи для того, щоб знати, наскільки подружжя здорове. Навіть якщо лікар не виявить жодних серйозних відхилень у здоров'ї, він точно порадить жінці приймати фолієву кислоту – препарат, який профілактує вади розвитку нервової системи у майбутнього малюка. 

Жити в постійному стресі - ще одна помилка чоловіка і жінки. Якщо вагітність не настає протягом декількох місяців, то майбутні батьки починають сильно хвилюватися. Стрес може стати тією причиною, яка заважає зачати малюка. У разі постійного стресу виробляється велика кількість гормону кортизолу, який знижує шанси завагітніти. Вироблення стресових гормонів погано впливає на всю гормональну регуляцію і насамперед на яєчники. Зі стресом пов'язаний також гормон пролактин, який пригнічує овуляцію, яйцеклітина нормально не розвивається, не дозріває і в результаті виникає безпліддя.

Перевірте здоров'я свого чоловіка, адже за статистикою, в 65% випадків у відсутності дітей винен саме чоловік. Малорухливий спосіб життя, надмірна вага, шкідливі звички і любов до пива знижують шанси чоловіка стати батьком. Не всі знають, що пиво містить жіночі статеві гормони – фітоестрогени, які пригнічують чоловічі статеві гормони. 

Лікар наголошує, що не варто занадто часто займатися сексом. Жінки, які ніяк не можуть завагітніти, часто зізнаються, що вони з чоловіком займаються сексом кожен день, та ще й по кілька разів. Вони вважають, що таким чином підвищують шанси завагітніти. Однак насправді все навпаки: вони самі собі заважають зачати дитину.

Експерти стверджують, що занадто часті інтимні стосунки, як і занадто рідкісні, призводять до того, що сперма або не встигає достигнути, або старішає. Повноцінна сперма дозріває від 2 до 5 днів і тому найоптимальніший режим занять сексом – 2-3 рази на тиждень. Таким чином, чоловік та жінка дають можливість сперматозоїдам бути готовими до запліднення яйцеклітини.

Ще одна з помилок - розрахунок. Багато жінок не знають, коли у них відбувається овуляція – найбільш сприятливий період для зачаття. У більшості вона настає приблизно в середині циклу (якщо цикл – 28-32 дні), але так відбувається не у всіх, оскільки у деяких цикл помітно більше, а є жінки, у яких цикл не регулярний. Експерт радить користуватися тестом для визначення овуляції або визначати момент овуляції за допомогою звичайного термометра. Вранці, не встаючи з ліжка, потрібно виміряти градусником базальну температуру в прямій кишці. Вимірювання варто проводити щодня і записувати їх. Коли температура підніметься до 37,2 – це і є середина циклу, момент овуляції. Тобто момент розриву яєчника і виходу фолікула в черевну порожнину.

У цей період шанси зачати дитину максимальні. Якщо ви точно знаєте, коли у вас відбувається овуляція, то за 5 днів перед нею бажано зробити паузу в інтимних стосунках, щоб сперма досить дозріла і зачаття відбулося.

Разом з тим лікар радить не застосовувати сумнівні методики. Жінки, яким не вдається завагітніти, часто використовують різні народні методи, зокрема, спринцювання відварами різних трав за порадою народних цілителів. Проте лікарі вважають, що активне спринцювання чим-небудь найчастіше приносить шкоду, оскільки рідина вимиває нормальну мікрофлору.

Крім того, дехто вважає, що для зачаття дитини треба піти і попаритися в лазні. Там, мовляв, люди розслабляються, що цілюще позначається на всьому організмі і на психічному стані обох партнерів. Однак високі температури уповільнюють рух сперматозоїдів, знижуючи шанси подружжя зачати дитину.

Перед плануванням вагітності медик радить звернути увагу на своє харчування. Часто сім'ї харчуються неправильно: багато кави, бутербродів, жирна їжа, напівфабрикати з маркету і так далі.

Подружжю, особливо жінці, необхідне раціональне харчування з великою кількістю вітамінів і мікроелементів. Потрібно налягати на овочі, фрукти, якісну рибу і за можливості «чисте» м'ясо без будь-яких хімічних добавок. А ще пити соки і гуляти на свіжому повітрі!

Не варто зациклюватися на тому, що з перших спроб не вдалося завагітніти. Живіть спокійно і не доводьте себе до хронічного стресу, думайте про хороше і вірте в себе. Тоді все обов'язково вдасться і ви станете щасливими батьками, наголошує лікар.

Читайте також: Що віщують зорі.

Telegram Channel