Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У музеї на Волині відкрили виставку авторських робіт сестер Махонюк (Фото)

«Увічнені в рушниках».

Фото Людмили Махонюк.

У музеї на Волині відкрили виставку авторських робіт сестер Махонюк (Фото)

Подію присвятили 10-річчю музею

22 серпня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського, що у Володимир-Волинському районі, відкрили експозицію вишиваних рушників Світлани і Галини Махонюк «Увічнені в рушниках».

Виставку приурочили до 10-ліття музею. На ній представлені рукотворні роботи сестер Махонюк із села Овадне, що на Володимирщині. 

50 унікальних робіт експонуються на другому поверсі. Їх передали у фонд музею рідні Світлани та Галини. 

 Майстрині розробили понад 100 авторських візерунків

Їхня сестра Людмила Махонюк розповіла, що до музею передали дипломи, нагороди, книги відгуків, фотографії, вишиванки. Загалом майстрині розробили понад 100 авторських візерунків. 50 робіт передали на зберіганя до Затурцівського музею, ще 30 рушників зберігаються у Києві в Музеї літератури. Інші роботи  – ті, що найждорожчі, рідні зберігають удома. 

Реклама Google

Нагадаємо, у 2014-го від «Волині-нової» Галина Махонюк отримала нагороду «Самородок із народу», а від держави — ​звання «Заслужений майстер народної творчості України». Через вісім років за Світланою пішла й Галина, встигла видати братову посмертну збірку «Зірка пливе до світанку» та довишивати заповідані сестрою рушники.

«Є пам’ять, відлуння про тебе у людях, продовженням цвіту є плід у гіллі» (Анатолій Махонюк). Фото з архіву «Газети Волинь». 

Читайте також: Вони вишивали долю на полотняних крилах рушників

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Telegram Channel