Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
З відділення Волинської інфекційної лікарні звільнили 17 працівників, - залишилося семеро лікарів на пів ставки

Медики працюють без медсестер, тому навантаження велике.

Фото Суспільне.

З відділення Волинської інфекційної лікарні звільнили 17 працівників, - залишилося семеро лікарів на пів ставки

У шкірно-дерматовенерологічному центрі Волинської обласної інфекційної лікарні звільнили 17 працівників. З першого вересня у відділенні залишилися семеро лікарів, котрі працюють на пів ставки

Як повідомила Суспільному завідувачка відділення шкірно-венерологічного центру Інна Шафранюк, із семи медсестер у відділенні залишилося дві, решта медперсоналу шукає нову роботу.

«Це – вузька спеціальність, на сьогодні в місті всі ставки зайняті. Люди пішли на біржу, і, можливо, треба оформляти як приватного підприємця», – каже лікарка.

Фінансування відділення Національна служба здоров'я збільшила, проте сума невелика.

Причина такого кадрового рішення, зі слів тимчасової виконувачки обов'язків директора обласної інфекційної лікарні Любов Серби, полягає у реорганізації закладу та недостатньому фінансуванні відділення.

У липні керівниця лікарні Галина Морочковська розповідала Суспільному, що згідно з договором з Національною службою здоров’я, відділення не заробляє на зарплати лікарям, тому більша частина персоналу потрапила під скорочення.

Любов Серба додала: фінансування відділення Національна служба здоров'я збільшила, проте сума невелика.

«Фінансування було вкрай недостатнє – це 18 тисяч гривень. На сьогодні вже отримали перегляд фінансування з НСЗУ, і ця сума зросла. Зараз вона становить 66 тисяч на місяць. Цих коштів вистачить до наступного укладання договорів 1 квітня наступного року», – зазначила медичка.

Одна з семи лікарів, яких перевели на половину ставки – дерматовенерологиня Інна Кирилова. Після скорочення лікарка приймає пацієнтів по три години в день. Із її слів, медики працюють без медсестер, тому навантаження велике.

Читайте також: У ТОП-300 кращих громад – вісім з Волині​.

«Все залишилося, функціонуємо. Ми самі заповнюємо і комп’ютер, і оглядаємо хворих, тому встигнути важко. Напевно, кращі не зроблять ніде специфічні дерматологічні аналізи. І по грибках роблять в нас», – додала дерматовенерологиня.

Спеціалісти продовжать лікувати населення з усієї області, говорить Любов Серба. Для того, аби потрапити на прийом до дерматовенеролога, необхідно мати направлення від сімейного лікаря.

Що відомо

  • У липні 2021-го керівництво інфекційної лікарні повідомило про звільнення 30 працівників із двох відділень медзакладу – шкірно-венерологічного центру та центру СНІДу – через нестачу коштів. Питання збереження шкірно-дерматовенерологічного центру обласної інфекційної лікарні мала вирішити обласна рада та обласне управління охорони здоров’я. Тимчасова виконувачка обов’язків директора обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська розповіла Суспільному, що на заробітні плати медикам цього центру потрібно понад 200 тисяч щомісяця.
  • 13 липня депутати облради та фахівці профільного управління вирішили зберегти 10 ліжкомісць для стаціонарного лікування хворих дерматовенерологічного центру Волинської обласної інфекційної лікарні.
  • Наприкінці липня Волинський центр боротьби зі СНІДом змінив адресу та переїхав до нового приміщення в обласній інфекційній лікарні. Рішення про переміщення центру СНІДу прийняли відповідно до вимог НСЗУ про доступність пацієнтів до медустанов.

Реклама Google

Telegram Channel