Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Експерти назвали 5 простих способів, як підбадьоритися без кави

Сонливість можна подолати по-різному.

Фото PxHere.

Експерти назвали 5 простих способів, як підбадьоритися без кави

Можна бути в тонусі і без кофеїну

Кава дає відчуття бадьорості через вміст в ньому кофеїну. Однак експерти вважають, що це не єдиний засіб, щоб прокинутися і підбадьоритися. Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Щоб не відчувати себе млявим і сонливим, можна також: 

Їсти продукти, які містять фруктозу

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Міжнародної ради з інформації про продукти харчування, фруктоза надає енергії. Вона міститься в деяких овочах, меді, цукровому очереті і буряку. Також, за даними клініки Мейо, вона є в яблуках, винограді, кавуні, спаржі, горосі та кабачках.

Для того, щоб підбадьоритися, підійдуть і найпопулярніші сорти чаю – чорний і зелений.

Пити чай замість кави

У чаї теж міститься кофеїн. А в деяких сортах його кількість і зовсім не поступається чашці кави. Для того, щоб підбадьоритися, підійдуть і найпопулярніші сорти чаю – чорний і зелений.

Не забувати про воду

Якщо почати ранок зі склянки води, це допоможе підбадьоритися і запустити метаболізм. Крім того, вода натщесерце покращує стан шкіри, виводить токсини і запобігає головним болям.

Висипатися

На втрату продуктивності протягом дня безпосередньо впливає режим сну та його кількість. Крім того, нестача сну може призвести до проблем з фізичним і психічним здоров’ям, а також до розвитку хронічних захворювань. Тому фахівці рекомендують, в першу чергу, налагодити режим сну.

Робити зарядку і розминку

Це простий, але дуже ефективний спосіб підбадьоритися. При цьому вчені вважають, що допомагає не тільки ранкова зарядка, але і розминка протягом дня.

Читайте також: Прості лайфхаки на щодень: як позбутися неприємного запаху в холодильнику і не тільки.

Telegram Channel