Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
​Зеленський з усіх сил відбивається від «вагнергейту» (Відео)

Політичні карикатуристи не проминули такої резонансної теми.

Фотожаба із сайту durdom.in.ua.

​Зеленський з усіх сил відбивається від «вагнергейту» (Відео)

​Доходить до трагікомічних ситуацій – скандально відомий депутат – «слуга» Микола Тищенко напав на свого колегу Гео Лероса, коли той з трибуни Верховної Ради говорив про провалену спецоперацію українських спецслужб із затримання бойовиків з російської приватної військової компанії «Вагнер»

1-4-8-9-13-14-15.indd

«Влада хоче «теплої ванни»

Лерос заявив, що українцям цікаво знати, «хто з цієї парочки – пан Зеленський чи його секретарша Єрмак – злили цю спецоперацію». Після цього до трибуни кинувся Тищенко і просто не дав депутату договорити. «Це – вбивство парламентаризму», – так оглядачі прокоментували безпрецедентне буквальне закривання рота нардепам у Верховній Раді. А депутат від Волині Ігор Гузь звернувся до спікера із закликом, щоб більше ніхто й ніколи не перешкоджав народним обранцям вільно висловлюватися у сесійній залі.

Проте влада усіма способами прагне замовчати і «зам’яти» резонансну справу. Так, про унікальну спецоперацію українських спецслужб цими днями розповіла всесвітньо відома американська телекомпанія CNN, але більшість великих центральних українських телеканалів про це навіть не згадали. В опозиційній фракції «Європейська Солідарність» заявили про цензуру. «Влада боїться критики, любить «теплу ванну» і хоче, аби всі мовчали, але так не буде», – заявила з трибуни депутатка Вікторія Сюмар.

Реклама Google

То хто подзвонив ворогам?

Нагадаємо, що у травні президентська монобільшість відмовилась на вимогу «Європейської Солідарності» створювати Тимчасову слідчу комісію у справі «вагнерівців». Натомість придумали якусь загальну комісію «З розслідування можливих протиправних дій представників державної влади…», не конкретизувавши, чим саме вона займатиметься. Її очолила депутатка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла, а її заступником став депутат ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Ця комісія, де нема представників проукраїнської опозиції, й взялась «розслідувати» справу «вагнерівців». Однак депутати відмовились викликати для свідчень Президента Володимира Зеленського та керівника його Офісу Андрія Єрмака, що було б логічним кроком. За словами пані Безуглої, вони не збираються цього робити, бо Головнокомандувач Володимир Зеленський – недоторканний.

«Це — вбивство парламентаризму», — так оглядачі прокоментували безпрецедентне буквальне закривання рота нардепам у Верховній Раді.

Нагадаємо, що, за даними ЗМІ, саме після наради у Президента силовики отримали наказ відстрочити спецоперацію, внаслідок якої до рук українців могли потрапити аж 28 російських убивць (вони в Білорусі вже чекали на літак, який наші розвідники планували посадити у Києві.  Ред.), а потім про неї дізнались у Мінську та Москві і операція провалилась. Цікаво, що у Президента спочатку взагалі заперечували її проведення, а згодом Володимир Зеленський раптом зізнався, що сам телефонував у цій справі Олександру Лукашенку.

Тим часом Мар’яна Безугла, здається, зовсім заплуталась, що вони «розслідують» в рамках ТСК. «Ми не бачимо там складу злочину щодо безпосередньо зриву, скасування (спецоперації. – Ред.). А що стосується того, що про це стало відомо як білоруським спецслужбам, так і Росії, – ТСК звернеться до правоохоронних органів, щоб розслідування в цьому напрямку було активізовано», – сказала Безугла.

«Як перестати матюкатися?! Щоб Росія і Білорусь дізналися про операцію при виході на фінальну стадію – і є найважливіший пункт злочину!» – емоційно прокоментував ці слова Безуглої дипломат та оглядач Олег Шарп.

Отож, «злили» інформацію росіянам на самому верху. Але хто і навіщо? Питання і далі відкрите.

Дарія КЛИЧ.

Читайте також у нас: «Чиновники залатали дірку у стелі національним прапором: користувачі соцмережі шоковані​».

Telegram Channel