Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Чудові штрихи  до мистецтва випічки

Смачного!

Фото із сайту eda.ru.

Чудові штрихи до мистецтва випічки

Зробити солодкі страви вишуканими і багатобарвними допоможуть найрізноманітніші прянощі

Ми звикли традиційно додавати до десертів ваніль, цедру, кардамон, та це лише маленька частинка тих спецій, які дружать із тістом. Є чимало інших, більш або менш відомих, які розкриють нові грані смаку знайомих ласощів.

Любителі коричної випічки знають, що справжній аромат дають саме палички кориці, а не порошок, який у процесі приготування втрачає частину свого запаху. Палички кориці зберігаються протягом декількох років, і їх можна використовувати як у випічці, так і в приготуванні гарячих напоїв (глінтвейну або кави), попередньо подрібнивши в кавомолці. Особливо вдало кориця поєднується з яблуками, створюючи терпкий і водночас солодкий смак. Та нерідко господині використовують її, змішавши з цукром, в якості самостійної начинки для пирогів, плюшок, рулетів, завиванців.

Кардамон має чудовий екзотичний смак у поєднанні з кавою. Підходить до всіх солодких страв.

Бодян може відмінно слугувати для оздоблення кулінарних виробів завдяки своїй красивій формі.

Імбир трохи гіркуватий на смак, тож подобається далеко не всім. Але поціновувачі залюбки додають його в торти, печиво, пряники.

Спеції зазвичай додають у тісто на стадії замішування — тоді воно добре вбирає в себе аромати.

Ваніль продають у вигляді стручків (паличок), екстракту, есенції. Багато хто полюбляє і ванільний цукор, однак він дає мінімальний аромат, тому якщо ви хочете, щоб ваша випічка мала справді ванільний смак, використовуйте палички. За кольором вони чорні або коричневі, всередині містяться маленькі насінини, які й надають страві аромату. Їх можна додавати як у випічку, так і в крем і навіть в морозиво. Зберігати спецію варто у герметичній скляній банці або в спеціальному папері. Незрівнянна ваніль у поєднанні з шоколадом.

Мускатна випічка дуже оригінальна і смачна. Видобувають цю спецію із серцевини кісточки плодів мускатного дерева. Додають у напої, пудинги, випічку і сиркові десерти. Найбільша концентрація аромату — саме в цілому горісі, який перед приготуванням треба потерти на дрібній тертці.

Незвичним, але цікавим є дует насіння кмину, що має гоструватий і насичений смак, з апельсином.

Аніс дуже доречний у тортах і цукерках.

Гвоздика розкриває смаки різноманітних фруктів, додає легкої гостринки. Її засушені бутони часто застосовують для приготування святкових напоїв або пряників. Мелена гвоздика стане відмінним доповненням до яблучних і цитрусових десертів. Крім неймовірного аромату, вона корисна своїми лікувальними властивостями.

Спеції зазвичай додають у тісто на стадії замішування — тоді воно добре вбирає в себе аромати, так би мовити, просочується наскрізь.

Читайте також: Рецепти осінніх смаколиків: хто їсть кашу гарбузову — ​буде сильним і здоровим.

Telegram Channel