Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Замість шкільної дошки ㅡ стіни будинків: в Індії вчитель просто на вулиці проводить уроки

Молодець!

Фото: twitter.com/catcheronthesly

Замість шкільної дошки ㅡ стіни будинків: в Індії вчитель просто на вулиці проводить уроки

Через суворі карантинні обмеження, які запровадили ще навесні, в Індії закривалися маленькі школи у селах. Діти тинялися без діла, але сільський вчитель Діп Нараян Наяк придумав, як наздогнати шкільну програму, коли класи закриті

Серпневе опитування близько 1 400 школярів в Індії, показало, що в сільській місцевості тільки 8% дітей регулярно навчалися онлайн. 37% взагалі не вчилися і близько половини не могли прочитати більше, ніж кілька слів. Про це повідомляє Нromadske.ua з посиланням на Reuters.

Автори опитування зазначили, що серед причин, чому склалася така ситуація, найчастіше називали відсутність власного смартфона у дитини, поганий мобільний зв'язок, недостатньо коштів для оплати мобільного Інтернету, школи не надсилали навчальні матеріали або онлайн-навчання було занадто важким для деяких.

34-річний шкільний вчитель Діп Нараян Наяк з селища Джоба Аттра, що на сході штату Західна Бенґалія, був стривожений такою ситуацією. Тоді педагог вирішив, якщо школа у селі закрита ㅡ можна організувати свою просто на вулиці.

Чоловік намалював умовні шкільні дошки на стінах будинків вздовж вулиці, де діти могли займатися та писати за допомогою крейди.

Чоловік намалював умовні шкільні дошки на стінах будинків вздовж вулиці, де діти могли займатися та писати за допомогою крейди. Вчитель навчав дітей всього підряд: від популярних дитячих віршів до важливості особистої гігієни під час карантину. Наразі серед його учнів 60 дітей.

Батьки дітей вдячні педагогу: Кіран Турі, дитина якої навчається разом з чоловіком, розповіла, що діти просто тинялися на вулицях, поки вчитель не організував навчання.

Сам чоловік розповів, що не хотів, аби навчання дітей пропало. Він боявся, що його учні, більшість з яких ㅡ діти заробітчан, що отримують подобову оплату, та перші у своїх родинах, хто здобуває освіту, не продовжать навчання після такої паузи.

Telegram Channel