Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Львові померла 28-річна вагітна від ускладнень ковіду

Спочатку загинув плід, а через пів години не стало матері...

Фото Укрінформ.

У Львові померла 28-річна вагітна від ускладнень ковіду

Жінка не була вакцинованою від коронавірусу

У Львівському обласному перинатальному центрі померла 28-річна вагітна через ускладнення від коронавірусу. Інформацію про смерть жінки ZAXID.NET підтвердила директорка перинатального центру Марія Малачинська.

Дитина так і не народилася. Медики зафіксували внутрішньоутробну загибель плоду на 28 тижні вагітності.

За інформацією телеканалу NTA, 28-річна жінка з Львівщини померла у п’ятницю, 1 жовтня. Вона хворіла на коронавірус і її 10 днів лікували у Центрі легеневого здоров’я. Напередодні пацієнтку перевели до перинатального центру, оскільки виникла необхідність обстеження стану плоду. Як розповіли у лікарні, вона перебувала у важкому стані. Окрім того, мала супутню патологію – надмірну вагу.

За словами Олександра Сімкіна, заступника директора з медичної частини Львівського перинатального центру, після діагностики порушення стану плоду не було виявлено. Через двосторонню важку «ковідну» пневмонію пацієнтці надавалася необхідна респіраторна підтримка та необхідна медикаментозна терапія.

Читайте також: У лікарні на Волині відкрили ще одне відділення для ковід-хворих і за день заповнили його наполовину.

Однак упродовж ночі стан вагітної жінки почав поступово погіршуватися. Дитина так і не народилася. Медики зафіксували внутрішньоутробну загибель плоду на 28 тижні вагітності. А через півгодини сталася зупинка серця і у жінки. Лікарі 45 хвилин намагалися реанімувати жінку. Однак марно.

Реклама Google

Telegram Channel