Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Офшорні компанії Зеленського можуть бути причетні до виведення Коломойським мільйонів з «Приватбанку» - «Слідство.Інфо»

Структури Коломойського переказали офшорам Зеленського 40 мільйонів доларів - за нинішнім курсом це понад мільярд гривень.

Фотоколаж 5 канал.

Офшорні компанії Зеленського можуть бути причетні до виведення Коломойським мільйонів з «Приватбанку» - «Слідство.Інфо»

Документи частково підтвердили схему переказу коштів від структур Коломойського до офшорних фірм Зеленського та його соратників

Президент Володимир Зеленський і його соратники могли бути причетними до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським. Про це повідомляє 5 канал з посиланням на «Слідство.Інфо». 

Документи Pandora Papers, нового витоку з 14 фірм, які реєстрували та обслуговували офшорні компанії, частково підтвердили схему переказу коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм Володимира Зеленського та його соратників. Зокрема, журналістам вдалося визначити кінцевих власників офшорів, які могли отримати гроші. Ці кошти могли бути частиною історії з виведення та відмивання грошей «ПриватБанку». 

У Зеленського повідомили, що «відповіді не буде».

Під час роботи над проєктом журналісти знайшли підтвердження інформації, яка була опублікована під час президентських перегонів навесні 2019 року. А саме схеми, за якою офшорні фірми Зеленського та його команди з 2012 року нібито отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським. Це відбувалося у період, коли студія «Квартал 95» почала співпрацювати з телеканалом «1+1».

Водночас офшорні компанії, які, ймовірно, переказували кошти «кварталівцям», підозрюють у відмиванні мільярдів із «ПриватБанку», співвласником якого раніше був Коломойський.

Читайте також: Зеленський каже, що говорив про «вагнерівців» з Лукашенком ще до їх затримання​.

Крім того, за даними джерел видання, переказ грошей відбувався через кіпрську філію «ПриватБанку», ту саму, через яку олігарх міг відмивати мільйони. Нові документи засвідчують, що принаймні одна з компаній очільників «95 кварталу» мала рахунок у цьому банку. Тобто офшори Зеленського також могли бути частиною історії з відмиванням брудних грошей.

Журналісти намагалися отримати позицію президента Володимира Зеленського стосовно мільйонів від олігарха Коломойського та офшорних дивідендів. Втім у Зеленського повідомили, що «відповіді не буде».

Telegram Channel