Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У селі на Волині відкрили нову церкву УПЦ Московського патріархату (Фото)

На Божественну Літургію прийшло чимало селян.

Фото pravoslavna.volyn.ua.

У селі на Волині відкрили нову церкву УПЦ Московського патріархату (Фото)

3 жовтня архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл освятив престол і звершив першу Божественну Літургію у Свято-Георгіївському храму села Піски Луцького району

Цього дня владиці співслужили благочинний Берестечківського округу прот. Дмитро Петрущак, настоятель місцевого храму прот. Богдан Христинець, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), клірики єпархії та гості у священному сані.

Про це повідомляють на сайті Волинської єпархії УПЦ (МП).

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

На малому вході, з благословіння Предстоятеля УПЦ, владика нагородив настоятеля храму правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до «Херувимської пісні».

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Виголосили молитву під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Опісля Божественної літургії архієпископ Нафанаїл звернувся до усіх присутніх з вітальним словом. Також владика нагородив єпархіальною громатою усіх прихожан, а мецената, який допомагав у будівництві храму, – Андрія Васильовича Бібу – медаллю Волинської ікони Пресвятої Богородиці.

Читайте також: Митрополит у гостях і дорога з пелюсток: як на Волині святкували день народження церкви.

 
 

 

Telegram Channel