Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Скількох людей може заразити одночасно інфікований Дельта-штамом

 З року в рік на початку епідсезону, коли йде підйом захворюваності на респіраторні захворювання і грип, ми спостерігаємо, що першими хворіють діти.

Фото з відкритих джерел.

Скількох людей може заразити одночасно інфікований Дельта-штамом

Швидкість передачі штаму коронавірусу Дельта значно вища, ніж початкового варіанту з Уханю

Інфікований новим варіантом COVID-19 може одночасно заразити від 9 до 11 людей. Натомість на початку пандемії хворих міг заразити всього до 2 людей.

Про це розповіла в інтерв’ю Укрінформ лікарка-інфекціоністка консультативно-діагностичної поліклініки Житомирської обласної клінічної лікарні, координаторка управління охорони здоров'я Житомирської ОДА Ольгою Сахневич.

– Цей штам коронавірусу відрізняється від інших тим, що його швидкість розповсюдження значно вища, ніж була в першого «китайського» штаму. Якщо раніше одна хвора людина при спілкуванні могла заразити коронавірусом 1,5 – 2 людини, то при штамі Дельта – вже 9 – 11 людей, – розповіла інфекціоністка.

Якщо раніше одна хвора людина при спілкуванні могла заразити коронавірусом 1,5 – 2 людини, то при штамі Дельта – вже 9 – 11 людей, – розповіла інфекціоністка.

Вона зауважила, що це призведе до швидкого зростання кількості хворих на коронавірус. В принципі, це вже можна спостерігати по всьому світу, зокрема й в Україні.

Крім того, така швидкість його розповсюдження пов'язана з тим, що рушійною силою поширення коронавірусу будуть якраз діти й підлітки. Щороку на початку епідсезону, коли йде підйом захворюваності на респіраторні захворювання і грип, ми спостерігаємо, що першими хворіють діти. Вони захворіли, принесли хворобу в сім'ї, а потім у другій хвилі в нас хворіють дорослі, – підсумувала Сахневич.

Читайте також: На Волині домінує штам Дельта: у 99% взірців виявили мутації 

Telegram Channel