Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Зафіксовано вогнища захворювання: волинське місто – за крок до червоної зони

Лікарі виснажені.

Фото ілюстративне.

Зафіксовано вогнища захворювання: волинське місто – за крок до червоної зони

У Володимирі ускладнюється ситуація з захворюванням на коронавірус

Кількість хворих щодня зростає. Про це говорили під час позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Володимир-Волинської міської ради, інформує Район.Володимир-Волинський.

Присутні заслухали інформацію керівників медичних установ, представників лабораторного центру та Держпродспоживслужби щодо ситуації із поширенням COVID-19 у громаді.

Генеральна директорка КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок розповіла, що всього на амбулаторному лікуванні знаходиться 703 особи, з яких 454 – жителі міста і 249 – жителі району. Також було озвучено, що більше ста осіб щоденно отримують скерування на ПЛР-тестування. Наприклад, за останню добу з 89 скерованих на тестування, 51 хворий отримав позитивний результат.

Генеральна директорка КП «Володимир-Волинське ТМО» Тетяна Ващук повідомила, що ситуація у лікарні невтішна, лікарі виснажені, хворих з коронавірусом більшає, росте кількість хворих із важким перебігом недуги. Наразі на лікуванні у стаціонарі перебуває 102 пацієнти, 4 з яких у вкрай важкому стані у відділенні інтенсивної терапії.

Санепідеміологи повідомили, що кількість хворих на коронавірус збільшується на 40-50 осіб щодня. Виявлено вогнища захворювання на підприємстві «Гербор», а також у селах Зимне та Льотниче.

Представники Держпродспоживслужби повідомили, що щодня перевіряють заклади торгівлі. Представники районного відділу поліції обіцяють відновити рейди щодо дотримання карантинних обмежень.

Ввести такі ж заборони комісія рекомендує ввести і іншим суб’єктам господарської діяльності.

Ярослав Матвійчук повідомив, що Міносвіти рекомендує продовжити шкільні канікули до 7 листопада. Проте у Володимир-Волинській громаді після канікул на один тиждень запровадять дистанційне навчання. Таким чином діти протягом двох тижнів не контактуватимуть один з одним. Водночас працівники загальноосвітніх шкіл, які ще не щепились від коронавірусу, матимуть змогу це зробити. Начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун наголосила, що згідно з постановою Кабміну, яка набирає чинності 8 листопада, колективи усіх навчальних закладів мають бути вакциновані на 100%. В іншому випадку нещеплені працівники будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Комісія також рекомендувала заборонити комунальним закладам проведення будь-яких масових заходів у громаді, окрім тих, які необхідні для функціонування органів державної влади. Ввести такі ж заборони комісія рекомендує ввести і іншим суб’єктам господарської діяльності.

Читайте також: Лікарка назвала п'ять небезпечних ліків, які є в кожного вдома

 

Telegram Channel