Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинське селище може стати туристичним «магнітом» України

Визначне місце потребує ремонту.

Фото: Волинської ОДА.

Волинське селище може стати туристичним «магнітом» України

В історії Олицького замку розпочинається новий етап «Великої реставрації»

Кілька сотень людей зібралися 29 жовтня у сесійній залі головної адмінбудівлі Волині, аби взяти участь в обговоренні питання реконструкції Олицького замку у рамках Міжнародної наукової конференції «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини».

Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

Учасників конференції за дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка привітав його заступник Андрій Ярмольський. До участі у заході долучилися також Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко (в онлайн-режимі), Державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін, Віце-консул Генерального консульства республіки Польща у Луцьку Павел Овуд, перший заступник голови облради Юрій Поліщук, керівники волинських вишів, народні депутати України, науковці, архітектори, музейники та реставратори.

Наразі Волинь отримала перший транш з державного бюджету на суму 10 мільйонів гривень, які бюджетна комісія обласної ради вже розподілила для проведення археологічних робіт на території замку.

Як зазначила модератор заходу, народний депутат України Ірина Констанкевич, така масштабна реставрація визначної пам’ятки історико-культурної спадщини Волині – замку у смт Олика, проходить вперше за роки незалежності України. Відтак, в історії Олицького замку розпочинається новий етап «Великої реставрації», обговорити який зібралося широке коло людей.

За словами Ірини Констанкевич, розпочати реставрацію замку Радзивілів вдалося за ініціативи та спільними зусиллями облдержадміністрації, обласної ради, народних депутатів України, Волинського краєзнавчого музею, волинських вишів.

Вітаючи учасників міжнародного заходу, заступник голови облдержадміністрації Андрій Ярмольський поінформував про проведену виконавчою владою області роботу у напрямку реставрації замку Радзивілів.

«Аби «Велика реставрація» Олицького замку стартувала, на Волині провели значну роботу, – зауважив заступник очільника області. – Проєкт – масштабний, загальна вартість робіт становить 474 мільйони гривень. Наразі Волинь отримала перший транш з державного бюджету на суму 10 мільйонів гривень, які бюджетна комісія обласної ради вже розподілила для проведення археологічних робіт на території замку. Облдержадміністрацією оперативно підготовлений пакет документів для оголошення тендерних процедур, аби до кінця поточного року кошти були освоєні».

Андрій Ярмольський зазначив, що замок Радзивілів є лише частиною історико-архітектурного комплексу смт Олика, який планується поступово відновити та надати статусу потужного туристичного «магніту» Волині.

Читайте також: У волинському селі на зупинці помітили козака на коні (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel