Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина далеко попереду всієї України за кількістю мишей на полях

Отакої!

Фото Depositphotos.

Рівненщина далеко попереду всієї України за кількістю мишей на полях

А невдовзі гризуни потягнуться ближче до людей...

Погодні умови, що в осінній період склалися по всій Україні, та дефіцит кормової бази сприяють розселенню мишоподібних гризунів. Про це інформує kurkul.com з посиланням на UKRAVIT SCIENCE PARK.

Як зазначається, наразі в різних ґрунтово-кліматичних зонах в посівах озимих зернових культур і ріпаку відзначають від поодиноких нір до 1-3 колоній мишоподібних гризунів на гектарі. В багаторічних травах, угіддях, лісосмугах, неорних землях в різних областях нараховують 1-4, максимально — 5-6 нір, а в Рівненській області — до 9 жилих колоній на гектарі.

В багаторічних травах, угіддях, лісосмугах, неорних землях в різних областях нараховують 1-4, максимально — 5-6 нір, а в Рівненській області — до 9 жилих колоній на гектарі.

У Степу механічно не оброблені площі після збору кукурудзи, соняшника, зернових колосових культур в кількості 2 курганчика на гектар заселяє курганчикова миша. І, як відзначають фахівці, така ситуація створює значну загрозу пошкодження культур, яка зберігатиметься й надалі.

«Поширеності гризунів мимовільно сприяють й самі аграрії: йдеться про нульовий або мінімальний обробіток ґрунту, відсутність зяблевої оранки, несвоєчасне прибирання пожнивних решток, неякісне, із втратами, збирання врожаю, порушення сівозміни. В комплексі ці фактори створюють передумови для втрати суттєвої частки майбутньої врожайності. Крім того, гризуни, як відомо, є переносниками великої кількості хвороб, що є небезпечним для людини. Тому в осінній період необхідно обов’язково вжити відповідних заходів щодо контролю їх чисельності», — розповів керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Читайте також: 25-річний ковельчанин улаштував грандіозну ДТП у Рівному (Відео, фото).

Telegram Channel