Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині судитимуть рибалок-браконьєрів (Фото)

З рибалками рибпатрульні провели роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись правил рибальства.

Фото Рибоохоронного патруля Волині.

На Волині судитимуть рибалок-браконьєрів (Фото)

У період з 22 по 29 листопада 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна

«За даний період на порушників наклали 425 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 4 од. заборонених знарядь лову у порушників та ще 9 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля.

Для прикладу, 25 листопада державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд на водойми Заболотівської ТГ Ковельсьвого району Волинської області на території заповідного урочища «Озеро Тур».

Житель Заболоття з дерев’яного човна рибалив за допомогою сітного знаряддя.

На водосховищі Турське, поблизу с. Заболоття Ковельського району викрили грубе порушення правил рибальства. Місцевий житель з дерев’яного човна за допомогою сітного знаряддя лову здійснював вилов водних біоресурсів. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Того ж дня неподалік водойми, що впадає в озеро Турське викрили жителя Заболоття, який знаходився поблизу водойми з сухою сіткою. На нього оформили протокол про адміністративне правопорушення та наклали відповідні штрафні санкції.

Читайте також: На Горохівщині засікли двох чоловіків, які незаконно рибалили, ще один продавав рибу на ринку (Фото).

 

 

Telegram Channel