Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Волині знову провели операцію особливого рівня: 51-річна жінка стала донором для трьох людей

Медики висловлюють вдячність рідним донора за розуміння та можливість врятувати життя одразу кільком людям.

Фото: Ковельське МТМО.

На Волині знову провели операцію особливого рівня: 51-річна жінка стала донором для трьох людей

Завдяки трансплантації врятовано три людських життя

Проведено друге мультиорганне вилучення донорських органів. Пересаджено серце та дві нирки. Бригади медиків були готові й до пересадки печінки, проте клінічні та гістологічні дослідження виявили її непридатність для трансплантації. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Ковельського міськрайонного територіального медоб’єднання.

Здорове серце відтепер б’ється у грудях 62-річного чоловіка, який довгий час хворів на ішемічну карідіоміопатію, переніс два інфаркти, що спричинили ряд інших патологій серця. Ще двоє пацієнтів зможуть розпочати нове життя без замісної ниркової терапії. 32-річний чоловік вісім років чекав на донора, перебуваючи на гемодіалізі, який змушений був проходити тричі на тиждень. Така ж доля могла чекати й іншу пацієнтку – 52-річну жінку, нирки якої перестали працювати півтора місяці тому.

Єдиним порятунком для цих людей могла стати тільки трансплантація.

 

 

Усі операції пройшли успішно.

Усі операції пройшли успішно.

Велика вдячність рідним донора за розуміння та можливість врятувати життя одразу кільком людям. Світла пам’ять 51-річній жінці, життя якої обірвалося передчасно.

Керівництво МТМО дякує колегам з Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова – Василю Белейовичу та Софії Чайковській, у співпраці з якими виконувалися операції.

Висловлюють подяку і лікарям: трансплантологу Володимиру Танському, кардіохірургу Василю Шимону, трансплантологу Олександру Голубу, анестезіологам Тетяні Приходько, Борису Гулаку та Богдані Ярошенко. А також координаційному центру трансплантації анатомічних матеріалів Ковельського МТМО - Ользі Танській та Андрію Мельнику. А також всій команді медиків Ковельського МТМО, яка була задіяна у підготовці та проведенні трансплантацій за злагоджену скоординовану роботу.

Читайте також:Ішемічна хвороба серця: профілактика та лікування

Telegram Channel