Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У громаді на Волині роздавали сповіщувачі про задимлення

Усього мають роздати 40 таких приладів.

Фото Суспільне Волинь.

У громаді на Волині роздавали сповіщувачі про задимлення

На Волині рятувальники безплатно роздавали портативні сповіщення про задимлення багатодітним родинам і самотнім людям. Перші апарати привезли 7 грудня в Торчинську громаду

Як розповів Суспільному інспектор Луцького райуправління ДСНС в області Владислав Самойленко, прилад прикріплюють до стелі, і в разі потрапляння диму або чадного газу сповіщувач сигналізує про небезпеку.

 

 «Коли буде дим, то буде подавати кожні півтори секунди короткими сигналами пищати. Коли почуєте цей сигнал – треба брати дітей і виводити на свіже повітря, тоді перевірити хату», – розповів Владислав Самойленко.

Перша родина, у яку прийшли рятувальники, – будинок сімейного типу. У сім'ї Семенюків дев'ятеро дітей.

Перша родина, у яку прийшли рятувальники, – будинок сімейного типу. У сім'ї Семенюків дев'ятеро дітей. Семеро навчаються в школі, ще двоє малих удома, – говорить мама Алла Семенюк. Жінка додала: меншим дітям правила пожежної безпеки нагадує постійно. «Сашко дуже любив гратися сірниками в першому класі, ми з вчителькою говорили і вдома, і в школі, на щастя пройшло все без збитків», – зазначила Алла Семенюк.

 

 Будинок родина Семенюків опалює твердим паливом. Котел знаходиться в окремому приміщенні, – розповів батько сімейства Іван Семенюк. «Економний котел воно тліє на 6-8годин горить і не треба підкидати вугілля, як колись, дров совати кучу. На зиму хватає два ЗІЛи», – каже волинянин.

Сповіщувач працює на батарейці 10 років без заміни живлення, – зазначив пожежник Владислав Самойленко. Перед монтуванням прилади перевіряли на спрацювання сигналу. «Тут знаходяться отвори для потрапляння диму, після чого сигналізує датчик. Осередок диму в іншій кімнаті, дим пройде через двері – пройде до стелі і спрацює димосигналізатор, відповідно, людина зреагує», – зазначив інспектор.

Читайте також: Будівельна готовність стадіону «Локомотив» у Ковелі – 100%​.

В оселі іншої родини – сім'ї Дударів, якій подарували пожежний сповіщувач, інспектор ДСНС помітив несправність пічного опалення. «Тут у вас тріщини пішли, тут пішла. Воно десь може загорятися і проходити через тріщини й задимлювати приміщення замажте його, щоб убезпечити себе і дітей», – каже пожежник.

 

 У Торчинській громаді нині роздали дев'ять приладів, які рятувальникам безплатно надали іноземні партнери, – повідомив начальник головного управління ДСНС області Володимир Грушовінчук. «У цьому році у нас на даний період виникло 1 058 пожеж – з минулим роком зменшення на 30 %. У цьому році загинуло 43 особи, в основному в приватних житлових будинках», – додав очільник управління.

Загалом таких сигналізаторів рятувальники отримали 40 штук, котрі планують роздати і в інших громадах впродовж двох тижнів.

Telegram Channel