Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Депутат показав, як у Франківську реставрують автентичні двері з Луцька (Фото)

Цікаво, який вигляд матимуть після реставрації.

Фото ІА Конкурент.

Депутат показав, як у Франківську реставрують автентичні двері з Луцька (Фото)

За словами реставраторів, таких засувів, збережених до наших днів, практично не лишилось

Депутат Луцької міської ради Андрій Білан показав, як в Івано-Франківській майстерні рятують автентичні двері з вулиці Словацького у Луцьку. 

Про це він розповів на своїй сторінці у фейсбуці та опублікував фото з майстерні. 

– Старовинні двері з Кривого Валу, 32 очищають від старої фарби та оновлюватимуть руками майстрів з Франківська. На столітніх дверях знайшли залишки зеленої фарби, чи це перший шар – дізнаємось згодом, – написав він.

– У приміщенні на вулиці Кривий Вал, 32 на початку ХХ століття розташовувався один із найбільших готелів Луцька. Будинку більше 100 років, а збережені до наших днів автентичні двері – в собі зберегли чіткі контури ручної різьби, ковані цвяхи, певні елементи замків та завісів. Все це відновлять до первинного вигляду, – розповів Андрій Білан.

 «Зелені» двері, що на Словацького, зберегли в собі старовинний кований засув. 

Також депутат розповів, що відомі для лучан «зелені» двері, що на Словацького, зберегли в собі старовинний кований засув. За словами реставраторів, таких засувів, збережених до наших днів, практично не лишилось. В Луцьку – є. Також віконні рами, які теж відкривались на провітрювання. Двері виготовлені з модрини – це єдине хвойне дерево, деревина якого відноситься до твердих порід. Цінні властивості деревини модрини пов’язані з її надзвичайною щільністю і високою питомою вагою, а також тим, що вона просякнута дубильними речовинами.

Читайте також: Показали, в якому стані в Україні скандальний Будинок зі зміями (Фото)

 

Реклама Google

Telegram Channel