Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Європейський Конгрес Українців: справа проти Порошенка має ознаки вибіркового правосуддя

Українська діаспора стурбована ситуацією в державі.

Фото Markiv Mykhailo.

Європейський Конгрес Українців: справа проти Порошенка має ознаки вибіркового правосуддя

Документ оприлюднив голова Спілки українців у Португалії, Регіональний Віцепрезидент Світового Конґресу Українців у країнах Південної та Західної Європи

Європейський Конгрес Українців висловив стурбованість у зв'язку з відкриттям кримінального провадження щодо п'ятого президента України Петра Порошенка. Про це пише gazeta.ua.

«Справа відбувається у тривожний час і має ознаки вибіркового правосуддя», - йдеться в заяві організації.

Ситуація може негативно вплинути на підтримку України у її протидії російській агресії з боку міжнародної спільноти.

«Над Українською державою нависла реальна загроза широкомасштабного військового вторгнення Росії, тому потрібна консолідація всіх політичних сил та суспільства.
Через нарощування військової потуги Росії на україно-російському кордоні Україна та процеси, що відбуваються навколо неї, перебувають в сфері пильної уваги світових політиків та міжнародної спільноти», - йдеться у документі.

Пред'явлення підозри впливовому опозиційному політику у державній зраді може призвести до серйозної дестабілізації ситуаціі в Україні та підриву до неї довіри зарубіжних партнерів. Ситуація може негативно вплинути на підтримку України у її протидії російській агресії з боку міжнародної спільноти» - наголошують у Європейському Конгресі Украінців.

Читайте також: «Ті, хто організовує війну між Зеленським і Порошенком, – добивають самого ж Зеленського…».

«Європейський Конгрес Українців є незалежною і неполітичною громадською організацією, яка закликає владу та всі політичні сили в Україні утриматися від внутрішніх конфліктів задля збереження незалежної і демократичної України», - йдеться у заяві.

Раніше утриматися від політичних переслідувань та вибіркового правосуддя закликали низка посольств, зокрема Посольство США, Великої Британії, Канади, Європейського Союзу, депутати Європейського Парламенту. А також іноземні та українські політики, дипломати, громадські діячі та організації. Проти політичних переслідувань Порошенка виступила Православна Церква України.

Telegram Channel