Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рятувальники і поліція планують навчання цивільного населення в різних регіонах

У відповідних підрозділах уже розпочали підготовку до навчань зі спільних нарад з місцевою владою.

Фото: pravda.com.ua.

Рятувальники і поліція планують навчання цивільного населення в різних регіонах

Міністр додав, що в усіх регіонах перевірять справність роботи систем оповіщення населення та злагодженість місцевих служб у разі надзвичайних ситуацій.

У Міністерстві внутрішніх справ планують провести навчання та тренування цивільного населення, зокрема щодо поведінки з вибухонебезпечними речовинами, в різних регіонах України.

Про це інформує Українська правда з посиланням на Департамент комунікації МВС з коментарем міністра Дениса Монастирського.

Пряма мова Монастирського: «До навчань будуть залучені кращі фахівці та інструктори Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Нацгвардії та Державної прикордонної служби. 

Акцент буде зроблено на питанні безпеки поводження з вибухонебезпечними предметами. Всі інструктори проходили потужні навчання за кордоном - у Британії, США, Канаді, Польщі та інших країнах».

Деталі: Міністр додав, що в усіх регіонах перевірять справність роботи систем оповіщення населення та злагодженість місцевих служб у разі надзвичайних ситуацій.

У відповідних підрозділах уже розпочали підготовку до навчань зі спільних нарад з місцевою владою. У ході навчань хочуть пояснити громадянам, як діяти в разі сигналу тривоги та план евакуації.

У ході навчань хочуть пояснити громадянам, як діяти в разі сигналу тривоги та план евакуації.

Передісторія: 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у понеділок, 24 січня, запевнив, що в разі повномасштабної атаки Росії спрацюють системи оповіщення населення.

Міністр оборони Олексій Резніков сказав 25 січня, що ця система справна, хоча зроблена ще за часів Радянського Союзу.

Читайте також: Росія може втратити доступ до долара, якщо почне нове вторгнення в Україну – Байден

Telegram Channel