Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Ми ховаємо близько 40 людей в день, – мер Чернігова

Вистоїмо!

Фото censor.net.

Ми ховаємо близько 40 людей в день, – мер Чернігова

У Чернігові знищено всю інфраструктуру, йде прицільний обстріл медичних закладів

Про це розповів мер Чернігова Владислав Атрошенко. Він повідомив, що за день у місті ховають близько 40 людей, у лікарнях перебуває близько 400 поранених. У Чернігові знищено всю інфраструктуру, немає електроенергії, води, тепла та практично немає газу, передає 24tv.ua.

Російська армія веде вогонь по лікарнях. Лікарня теж вважається об'єктом військової інфраструктури?! Важливо зрозуміти, які методи використовує Росія під час бойових дій у Чернігові. Ця тактика має на меті умисне знищення мирних громадян, а також інфраструктури. І вона не має нічого спільного з прицільним вогнем по об'єктах військової інфраструктури, – сказав Атрошенко.

У нас у місті 2 опорні лікарні, у кожній з яких лежить приблизно по 200 поранених. Ми ховаємо за день близько 40 людей.

Мер міста розповів про втрати та про те, скільки людей залишаються у місті.

«У нас у місті 2 опорні лікарні, у кожній з яких лежить приблизно по 200 поранених. Ми ховаємо за день близько 40 людей. У довоєнний час у середньому за день ховали 8 людей. За моїми оцінками, місто залишила половина населення. Ще половина залишається у місті. І, на жаль, серед тих, хто залишається, багато людей, які не в змозі себе забезпечити», – повідомив мер Чернігова.

Він пояснив, що це люди з обмеженими можливостями, люди похилого віку, у яких немає родичів або ж рідні залишили їх поза увагою. І це значно ускладнює завдання місцевої влади забезпечити людям усе необхідним. Адже значно легше робити це, коли серед наявного населення люди такої категорії складають 20%. І значно складніше, якщо їх 50 чи 70%.

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel