Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«На швидкий відступ сподіватися не варто»: експерт спрогнозував, скільки ще може воювати рф

Вистоїмо!

Фото dw.com.

«На швидкий відступ сподіватися не варто»: експерт спрогнозував, скільки ще може воювати рф

Швидкого відступу росії у війні проти України не слід очікувати

Директор української неурядової аналітичної організації «Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння» Валентин Бадрак каже, що у росії залишається все менше нових озброєнь і незабаром окупанти мають перейти на літаки радянського виробництва, оскільки ЗСУ вже знешкодили близько третини нових літаків.

Росія може воювати ще від 6 до 12 місяців.

Про це він розповів в інтерв'ю Forbes, передає ТСН.

Спеціаліст зазначає, що росія може воювати ще від 6 до 12 місяців.

«На швидкий відступ сподіватися також не варто. Росія досить потужна і велика країна, інерція її падіння може тривати довго. За прогнозами Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, Росія здатна воювати від 6 до 12 місяців, якщо тиск західних країн не збільшуватиметься, якщо буде ще менше», -  каже експерт.

За його словами, ЗСУ вже знешкодили близько третини нових літаків, серед яких Су-35 та бомбардувальники Су-34. Також майже вичерпався ресурс потужних авіаційних ракет Х» -101 і Х-555.

«Тому й відбуваються такі невибіркові бомбардування зі знищенням громадянської інфраструктури. Російська армія почала використовувати протикорабельні комплекси «Бастіон» з ракетами Онікс. Цими ракетами кілька днів тому вдарили по Одесі. Фахівці кажуть, що ракети Онікс занадто дорогі, щоб використовувати їх для руйнування злітно-посадкової смуги. Це показує, наскільки великий у росії дефіцит», - пояснив Бадрак.

Він додав, що в окупантів є багато складів, де зараз законсервована техніка, хоча вона набагато старша, але все ж таки підходить для перекидання на фронт.

 Останні новини війни: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel