Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зеленський розповів, скільки українців перебувають у полоні

Вони зробили для України все, що могли.

Фото: Цензор.НЕТ.

Зеленський розповів, скільки українців перебувають у полоні

Головне завдання - їх обміняти

Найгострішими гуманітарними питаннями для України на сьогодні є обмін полоненими, розблокування українських портів та експорт зерна, а також пошук і встановлення місцеперебування незаконно депортованих країною-агресором українців.

 Про це президент Володимир Зеленський сказав під час онлайн-спілкування в Українському домі в Давосі, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Декілька тисяч наших людей перебувають у полоні після заблокованого Маріуполя, «Азовсталі». Крім того, з Донбасу були люди. Вони сьогодні в полоні.

«Перше – обмін людей. Це на сьогодні гуманітарний момент і політичне рішення, яке залежить від підтримки багатьох держав. Ви знаєте, декілька тисяч наших людей перебувають у полоні після заблокованого Маріуполя, «Азовсталі». Крім того, з Донбасу були люди. Вони сьогодні в полоні. Це абсолютно відважні люди, я їм вдячний безмірно. Вони зробили велику роботу. Впевнений, героїчну, історичну. Ми маємо їх обміняти», – наголосив Глава держави.

За його словами, Україна залучила до процесу обміну ООН, Швейцарію, Ізраїль та багато інших країн, які намагаються розмовляти з Росією.

Проте, на переконання президента, потрібно не вмовляти РФ, а тиснути на неї, домагаючись необхідного рішення.

«У жодному разі загравати не можна, гратися з Росією не можна, але слід тиснути політично, через закриття бізнесу, через нафтове ембарго. Погрожування санкційні, бізнесові. І через ці погрожування досягати можливості обміну. Активізувати обмін наших людей на російських військових», – сказав Зеленський.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на вечір 24 травня.

Telegram Channel