Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
15-річний підліток розповів, як допоміг ЗСУ знищити колону ворога під Києвом (Відео)

Справжній українець!

Скріншот з відео.

15-річний підліток розповів, як допоміг ЗСУ знищити колону ворога під Києвом (Відео)

Яке здивування було у військових, коли вони дізнались, що саме підліток - пілот дрона

У свої 15 років Андрій Покраса надав координати ворогів, які дозволили знищити колону з 70 одиниць російської техніки під Києвом, передає УНІАН.

У «Сніданку з 1+1» хлопець розповів, як допоміг українським військовим побачити довжелезну колону російської техніки, яка йшла на Київ Житомирською трасою. Він став корегувальником, дав чіткі координати її розташування - і українським силам вдалось знищити близько 70 одиниць техніки.

Родина Андрія мешкає у селищі за 40 кілометрів від Києва, саме з того боку окупанти наступали на столицю. Починаючи з 24 лютого, активна місцева громада підтримувала зв'язок із волонтерами та військовими у соцмережі. Туди школяр та його тато повідомили, що мають коптер. Яке здивування було у військових, коли вони дізнались, що саме підліток - пілот дрона. Йому передали більш просунутий безпілотник, і вже 28 лютого Андрій отримав дзвінок від військового та завдання.

Я зустрінусь з переможцем, покажу усі місця, звідки я злітав, де стояли орки. Навчу керувати дроном, думаю це буде весело.

«Було дуже страшно, бо тоді вже почали з’являтись кадри з Ірпеня та Бучі. Я дуже боявся за своїх рідних, за село. Я намагався про це не думати і сконцентруватись на дроні, на пілотуванні, було дуже багато «глушилок», і треба було багато думати та вправно їх обходити. В такій ситуації про себе не думається взагалі», - прокоментував Андрій.

Незважаючи на безстрашність, певний момент змусив підлітка занервувати – один з дронів впав у 150 метрах від ворожих позицій. Його довелось залишити, оскільки місцеперебування пілота було оточене окупованими селами і допомога надійти не могла.

Особисто юний спеціаліст коментує: на таке серйозне завдання його, можливо, і не взяли б, проте виконати його було нікому.

«Розуміли, що пілота більше немає. Я був єдиним, тому мене згодились взяти. Тобто якби ще була повнолітня людина, яка вміє керувати – то взяли б її. Тому їм довелось, я думаю, що вони не хотіли мене брати», - поділився хлопець.

Вміння хлопця не залишили й байдужим телеведучого та волонтера Сергія Притулу, який запропонував розіграти майстер-клас Андрія з пілотування дронів, а виручені кошти відправити на потреби України.

«Я зустрінусь з переможцем, покажу усі місця, звідки я злітав, де стояли орки. Навчу керувати дроном, думаю це буде весело», - зазначив Андрій.

Останні новини: 

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel