Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Могло би бути більше»: волинські депутати аналізували, скільки підприємств переїхало в край через війну

В області опрацювали близько 270 заявок від бізнесу щодо пошуку площ для переселення.

Фото: Волинська облрада.

«Могло би бути більше»: волинські депутати аналізували, скільки підприємств переїхало в край через війну

Створено півсотню новостворених робочих місць, однак у сусідніх областях більше

Про переїзд бізнеспідприємств йшлося під час засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, інформує пресслужба Волинської облради.

Зокрема, зазначалося, що упродовж майже 5-ох місяців війни на Волинь були релоковані лише 5 підприємств із півсотнею новостворених робочих місць, ще 16 бізнесів – у процесі евакуації.

Одночасно, за словами заступника начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОВА Андрія Ткачука, в області опрацювали близько 270 заявок від бізнесу щодо пошуку площ для переселення.

«Нам цікаві всі підприємства, дуже багато ведеться переговорів. В кожній заявці є певні особливості – в когось питання, пов’язані з електроенергією чи інфраструктурними можливостями, когось лякає близькість білоруського кордону, у когось - проблеми із розташуванням об’єктів поруч із житловою забудовою», - зазначає Андрій Ткачук.

Однак, голова депутатської комісії Юлія Вусенко не погодилася із наведеною аргументацією, зазначивши, що за цей період, приміром, до сусідньої також прикордонної Рівненщини переїхали 33 підприємства з гарячих точок України. На Львівщини працюють вже 164 підприємства, де створено 4500 нових робочих місць.

Відтак, члени депутатської комісії висловили невдоволення роботою структурних підрозділів ОВА із зазначеного напрямку. Тож пропонують активізувати роботу, налагодити тісніші контакти з громадами та влаштувати промоційну кампанію щодо наявних площ та можливостей в області.

Члени депутатської комісії висловили невдоволення роботою структурних підрозділів ОВА із зазначеного напрямку. Тож пропонують активізувати роботу, налагодити тісніші контакти з громадами та влаштувати промоційну кампанію щодо наявних площ та можливостей в області.

«Нам потрібно зробити оцінку нашої спроможності і підсилювати її, зібрати по громадах детальну інформацію про те, що ми можемо запропонувати нашим бізнес-партнерам, нарешті сформувати уніфікований довідник про вільні площі, транспортну інфраструктуру, економічні особливості, людські ресурси, нарешті, про безпекову ситуацію в області. Не зайвим буде таку інформацію поширювати, в тому числі і в соцмережах, а також перейняти досвід наших найближчих сусідів, яким вдається активно залучати нові виробництва у свої регіони», - зазначила голова комісії Юлія Вусенко.

Читайте також: «Голова Волинської облради взяв участь у забігу, щоб допомогти зібрати кошти для прикордонників (Фото)»

Реклама Google

Telegram Channel