Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Горохівщині юні й дорослі волонтери невтомно складають захисникам сухпайки (Фото)

Фото з архіву Горохівського коледжу ЛНАУ.

На Горохівщині юні й дорослі волонтери невтомно складають захисникам сухпайки (Фото)

Лише в липні студенти й викладачі передали для ЗСУ 286 продуктових наборів

Наскільки цінними є для наших воїнів пакуночки з готовою смачною, калорійною  та поживною їжею, під час однієї з волентерських квітневих поїздок мені розповіли неподалік передової у Донецькій області мої нові тамтешні подруги - кухарки Марина і Юлія

«Дістатися з гарячою їжею на передову – завдання не з простих. Та й перекусити між обстрілами на бойових позиціях чоловікам теж хочеться неабияк. Тому сухпайки на  для наших військослужбовців – це така собі «калорійна зброя». Хлопці завжди їх «замовляють» і дуже радіють, коли її привозять з тилу», - знають жінки перших вуст.

 Господині працюють так старанно, ніби уявляють, з якою неймовірною вдячністю тою їжею смакує чийсь коханий, брат, чоловік, татусь…

Постачати таку зброю волонтери-студенти з центру «В єдностіі сила» і їхні наставники з  організації «Твори добро» Горохівського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування взялися майже з перших днів війни.

– Треба бачити, як дбайливо, з якою любов’ю і вірою в ЗСУ юні дівчатка й дорослі жінки складають у кульки їжу. Війна забрала найрідніших людей із кожної сім’ї, родини. Господині працюють так старанно, ніби уявляють, з якою неймовірною вдячністю тою їжею смакує чийсь коханий, брат, чоловік, татусь…», - розповів з гордістю про колег і студентів директор відокремленого структурного підрозділу «Горохівський фаховий коледж ЛНУП Олег Жельчик.

Сухпайок розрахований на два, а то й більше днів. В ньому є м’ясні й рибні консерви, згущене молоко, цукерки, сухофрукти, горіхи, козинаки, чай, кава, пакети для приготування гарячого супчику чи борщу, і найважливіша смакота, бодай невеликий кусень сала!

Мудре жіноцтво передбачливо доповнює поживне не менш потрібними одноразовими ложками, серветками, сірниками. Обов’язкова складова – печиво від кухарів коледжу.

Олег Жельчик каже, що добровольчий волонтерський цех завжди вдячний міні-маркету «Гранд» за постачання продуктів за гуртовими цінами, координатору волонтерського центру Віталієві Гладуну, який доставляє для друзів-волонтерів гуманітарні допомоги з Польщі, Німеччини та інших країн, Горохівській громадській організації «Спілка учасників АТО «Щит». До слова, чимало продуктів приносять небайдужі горхівчани. Харчі юні також купляють за гроші, виручені за свою продукцію на ринку.

Із надійним тилом із Горохова вже заочно подружилися захисники з усіх гарячих місць України. Звідти вони передають у провінційне містечко велику вдячність і запевняють, що з такими українцями ВСЕ БУДЕ Україна!

Читайте також: Як волинські хіміки-волонтери допомагають військовим

Реклама Google

Telegram Channel