Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Пошук Бога через мистецтво: у Луцьку презентували нову експозицію іконопису (Фото)

Фото: Волинська обласна рада.

Пошук Бога через мистецтво: у Луцьку презентували нову експозицію іконопису (Фото)

Експозицію можна побачити в Музеї волинської ікони

Ця виставка – підсумок міжнародних пленерів іконопису та сакрального мистецтва, які упродовж 2011-2019 років традиційно проходили в інтеграційному центрі «Карітас» у селі Замлиння Вишнівської громади.

За словами директорки музею Тетяни Єлісєєвої учасниками пленерів були знані іконописці України та Польщі, студенти і викладачі Львівської національної академії мистецтв та Варшавського університету.

80 представлених творів репрезентують втілення християнської тематики як у традиційній іконі, так і в стилістиці сакральної картини. Роботи виконані у різних техніках та стилях, проте в іконописних декоративних композиціях і польських, і українських митців присутні складні образи, символи та метафори, які спонукають до філософського тлумачення людської сутності та світу.

80 представлених творів репрезентують втілення християнської тематики як у традиційній іконі, так і в стилістиці сакральної картини.

«Іконопис – це особливий вид малярства, він доволі складний, бо, окрім авторської інтерпретації сюжету, вимагає і суворого дотримання канонів. Крім самовираження митця, мусить відображати і Божественний промисел, - сказав у виступі присутній на заході заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт. – Ми бачимо, як через мистецтво українські та польські іконописці шукають Божественне і себе на шляху до Бога. А нас кожна їхня робота змушує шукати відповіді на одвічні питання людського буття. І пошук відповідей на які сьогодні актуальні як ніколи. Я вірю, що після перемоги ми відновимо пленери, а на виставках знову зможуть бути присутні художники-автори».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Реклама Google

Джерело: Волинська обласна рада
Telegram Channel